Persillesmør klar til servering
Smør

Persillesmør – lag selv til biff, fisk, loff og annet godt.

Persillesmør kan du kjøpe ferdig på butikken, men er så mye bedre å lage selv.

Jeg tar alltid utgangspunkt i et smør som smaker godt.

For eksempel kviteseidsmør, eller meierismør. Det er viktig for å få den gode smaken.

Du kan bruke persillesmør til så mye. Perfekt til grilling og til biffen.

Om du er smart lager du en stor porson og legger i fryseren, da er det bare å ta opp når du trenger det.

Det ligger flere typer smø ute på bloggen min. Her er noen eksempler.

chilismør

Kryddersmør

Oppskrift til 4 personer:

100 g mykt smør

1 båt finhakket hvitløk

3 ss finhakket frisk kruspersille

1⁄2 ts salt

1⁄2 ts pepper

 

Fremgangsmåte:

Begynn med å finhakke hvitløk og persille.

Bland dette sammen med smør, salt og pepper og miks sammen.

Finn frem plastfolie og strø litt hakket persille på.

Ha smøret over persillen og rull til en pølse.

Legg rullen med persillesmør i kjøleskapet til den stivner.

Her er oppskrift på et hvitløksbrød som du kan bruke dette i. Kjempefint å smøre denne på deigen og så rulle til en pølse.

Om du skal bruke persillesmør direke på deigen til hvitløksbrød, trenger den ikke å stå i kjøleskapet først.

Persillesmør rullet og klar for å avkjøles i kjølekap.

Nå er den klar for å skjæres opp og serveres. Nyt sammen med kjøtt, fisk, grillmat, på ostesmørbrød m.m.

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

10 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.