Små påskekyllinger er laget som påskepynt av royal icing
kakepynt,  Minikurs i kakepynt,  påskepynt

Kakepynt av royal icing – Lag små påskekyllinger. Mini kurs!

Å lage kakepynt av royal icing er ikke så vanskelig.

Det er veldig morsomt å lage litt påskepynt som ikke alle har.

Disse kyllingene er søte små. De kan du pynte med på både desserter og kaker.

De er ikke vanskelig å lage heller, du  trenger kun 3 ingredienser pluss farger.

I tillegg trenger du 3 forskjellige tipper og en sprøytepose, gelefargene fra wilton,

samt en tusj med spiselig farge.

Det første du gjør er å lage royal icing.

Oppskrift:

Ingredienser:

1 eggehvite

1/2 ts. sitron

3,5 dl melis

 

Fremgangsmåte:

Eggehviten piskes til den er hvit og luftig. Tilsett sitronsaft.

Her piskes det marengs for å lage påskepynt ac royal icing.

Sikt inn melis gradvis til icingen er fast.

Det vil si at når du stopper mikseren faller ikke melisen sammen.

En fin måte å sjekke det på er å ta litt icing mellom tommel og pekefinger.

Når du drar fingrene fra hverandre, skal det stå igjen to topper mellom fingrene.

Ta av litt av icingen i en kopp. Tilsett gul farge i resten og visp til den blir jevn gul.

Kakepynt av royal icing, her farges den gul.

Fyll icingen i en sprøytepose med en tipp som har et stort rundt hull. nr. 12

Sprøyt ut små klumper og løft litt på slutten slik at du får med stjerten.

Deretter skifter du til en mindre rund tipp. Snu og srøyt ut hodet omvent vei.

Her lages kakepynt av royal icing. Små påskekyllinger sprøytes ut.

Nå tilsetter du oransje farge i den hvite icingen du tok av.

Fyll den i en ny sprøytepose med en liten blad tipp på.

Lag vinger og ett par tupper på hodet.

Nå trenger du en tusj med spiselig farge til å lage to prikker til øyne.

Kyllingene må tørke noen timer nå.

La de gjerne stå over natta på kjøkkenbenken til de er helt kalde.

Når man lager mange, kan du plukke ut de fineste til bruk.

Nå er de klar til å oppbevares i en tett boks til senere bruk!

Så kakepynt av royal icing er slettes ikke så vanskelig å lage om du har litt tålmodighet,

en sprøytepose og noen tipper.

Lykke til 🙂

Kakepynt av royal icing. små påskeyllinger ferdig på et brett.

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram