Mat fra hele verden

Verdens beste italienske oksekjøtt suppe <3 yummi.....

I dag har jeg laget en #suppe som smakte supergodt.<3 Denne passer likegodt til hverdags som til fest. Nydelig mørt kjøtt som smelter på tungen i deilig rødvin saus med smak av oregano, rosmarin og andre deilige urter. Er du på utkikk etter en god suppe, så trenger du ikke lete lenger….

Dette er en suppe av oksekjøtt, grønnsaker, rødvin m.m.

Du kan lage den som suppe eller som lapskaus. Valget er ditt. Vil du ha en #kjøttgryte/lapskaus bruker du ikke riktig så mye vann. Gjerne halver.

Rødvinen som passer i denne suppen er  #Cabernet Sauvignon. Den kan du fint drikke til også..

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Oppskrift på #verdens beste biff suppe, #oksekjøttsuppe.

Til 4 personer:

Ingredienser:

1 kg oksekjøtt. Gjerne høyrygg eller bog

2 ss. mel

1 ts paprikapulver

1 ts pepper

1 ss salt

2 ss ekstra virgin oliven olje

2 ss. smør

2 sjalottløk i skiver

3 hvitløksfed, presset.

4 kopper okse fond eller 1 liter vann med 2 stk buljongterninger av biff.

1 kopp/glass cabernet Sauvignon

2 ts worchestershire saus

8 små røde poteter ( Asterix kokefaste poteter)

4-5 medium gullerøtter

1 ts. tørket basilikum

1 ts. tørket rosmarin

1/2 ts. tørket oregano

1 ts. tørket mynte 

Du kan også ha ferske urter, men da dobler du mengden.

fersk persille til pynt.

 

Det første du må gjøre til denne suppen, er å skjære kjøttet helt fritt for fett og sener. Det lønner seg. I denne retten skal kjøttet være så mørt at det kan spises med skje og så mørt at det smelter på tungen. Skjær kjøttet i ca 1,5 cmx1,5 cm biter. 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Finn frem en brødpose eller en pose med zip lock. Ha i mel, paprika, salt og pepper. Rist godt. Ha kjøttbitene i posen og rist godt.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Varm en stor panne med olje og margarin. Når pannen er varm nok har du halvperten av bitene i panna. Stek på alle sider, dvs. snu kjøttet fllere ganger. Nå det er ferdig stekt, tar du resten av kjøttet og gjør det samme. 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

 

Rens sjalottløk og skjær i ringer. Hvitløken skal presses i hvitløkspresse. 

Når alt kjøttet er ferdig stekt, tar du ut kjøttet og legger sjalottløk og hvitløk i panna. La dette bli gyldent.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tilsett nå rødvinen. La det få et oppkok før du tilsetter kjøttet igjen. Nå skal kjøttet glaseres i rødvinen. Rør godt i bunnen av panna så du får med alle de gode smakene fra kjøttet. Tilsett så oksebuljong/fond.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

La dette så koke i ca 40 minutter.

Skrell poteter og gullerøtter. Tilsett i gryta. La koke ytterligere ca 1 time, til kjøttet er mørt og godt.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#stew, #oksekjøtt, #suppe, #soup, #lapskaus, #middag, #mat, #høyrygg, #storfegryte, #storfekjøtt

 

 

Når gryta har kokt ferdig og er klar til servering, tilsettes hakket persille på toppen. 

Vel bekomme, nam nam,,,

 

 

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram