laks med aprikosgrillsaus er klar for å nytes
grill,  Laks,  Saus

Laks med aprikosgrillsaus – prøv noe nytt!

Laks med aprikosgrillsaus.

Grillsesongen er virkelig over oss her i Oslo nå. Mat spises ute og skal helst ikke ta for lang tid å lage.

Likevel valgte jeg å bruke litt tid på kjøkkenet for å gjøre klart tilbehør til grillingen.

Jeg ville prøve meg på noe nytt.

Valget gikk på en aprikos saus/grillsaus til laksen.

Jeg visste vi hadde en pose aprikoser i skapet som min samboer kjøpte for litt siden.

 Dette er sterk/søt saus. Minner litt om en type chutney, spesielt når den blir romtemperert/kald.

 Her må du smake deg frem angående sødme og sterkhetsgrad selv.

Sausen kan serveres både varm og rom temperert.

Får du rester, holder den seg godt i et sterilt glass i kjøleskapet.

Sausen smaker veldig godt sammen med laks!

 Sausen passer også godt til grillet kjøtt eller du kan finne den fram neste gang du har oste aften!

Sausen skal legges under laksen ved servering.

Den er litt tykk i konsistensen, men skal være slik. Om du ønsker kan du selvsagt ha litt vann i.

Det fine med denne sausen er at du kan ta være på restene i et sterilt glass,

da holder den til neste gang du trenger den:)

Bakte poteter med hjemmelaget kryddersmør, samt smørstekte asparges på grillen er nydelig tilbehør.

 

Oppskrift:

100 g tørkede aprikoser
1 rødløk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 rød chili
1 1/2 dl ketchup eller en blanding mellom tomatpure og herm. tomater.
2 ss appelsinmarmelade
2 ss vineddik
2 ss lyst brunt sukker ( sukkerbiter går også bra)
1-2 ts salt
nykvernet pepper
1-2 ss solsikkeolje
3 ss soyasaus

laksefileter

 

Fremgangsmåte:

Start med å kutte aprikosene i 4. Legg dem i en bolle og fyll på med kokende vann.

Hakk opp løk, hvitløk og chili i små biter. Fres i en kjele sammen med olje til løken blir blank.

Hell ut vannet som aprikosene ligger i og hvelv aprikosene over i kasserollen.

Ha i ketchup, appelsinmarmelade, vineddik, sojasaus og sukker og la det småkoke

i ca. 30 minutter til det har blitt tykt.

Bruk en stavmikser eller blender til å mose det til en helt glatt saus.

Smak til med ca. 1 ts salt og godt med ny kvernet pepper.

grilsausen til laks med aprikosgrillsaus er klar

Jeg ønsket ikke å lage en avansert marinade til laksen denne gangen,

da jeg serverer denne kraftige og gode grillsausen til.

Laksen legger du i en aluminiumsfolie bit som du har smurt med olje.

Strø nykvernet pepper og salt på begge sidene av fileten.

Pakk den godt inn i folien og legg på grillen i noen minutter.

Hvis du ønsker det kan du også strimle grønnsaksbiter sammen med laksen i folien.

De må da være tynne. Laksen grilles ganske raskt..ca 10-15 minutter.

God grilling og velbekomme <3 Nyt laks med aprikosgrillsaus!

laks med aprikosgrillsaus er klar for å nytes.

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.