Hvitløksbrød klar til å spises
Bakst

Hvitløksbrød til supper og gryter- deilig og hjemmelaget <3

Hva er vel bedre enn et deilig hjemmelaget hvitløksbrød til suppen eller gryteretten?

Dette er det beste brødet – nam <3

Jeg lager dette brødet både som hvitløksbrød og noen ganger som pariserloff.

Når jeg fyller den med hvitløksmør og ost blir den litt tykkere enn den lange tynne loffen.

Du kan selvsagt velge størrelse selv på loffene .

Her skal du få oppskriften så kan du prøve selv. Loffen er nydelig . med eller uten hvitløk.

 

Oppskrift på to store lange loffer:

600 gram hvetemel

1,5 ts salt

4 ss oliven olje

1 pk tørrgjær

3,5 dl varmt vann

cheddar/mozarella

hvitløkssmør/kryddersmør

Fremgangsmåte:

Start med å blande alt det tørre samt olje i en bolle. Ha i 40 graders varmt vann og rør til passe deig.

Deigen skal ikke være for klissete og heller ikke for hard. Den skal akkurat slippe bollen.

Kompenser med vann eller mel så du får den konsistensen du ser er riktig.

Ett tips: Heller for løs enn for hard.

Ha deigen over på et bakebord og la den heve under plast eller et klede i ca 1 time.

Når deigen er ca dobbelt så stor, er den klar. Del deigen i 2 eller 3 deler.  Kjevle en del ut til et langt rektangel.

Smør kryddersmør / persillesmør  

på leiven. Du kan gjerne ha enda flere hvitløksfedd i blandingen hvis du ønsker det.

Her er en annen variant av hvitløkssmør, nemlig chilismør.

Strø over litt cheddar og/ eller mozarellaost på toppen, før du ruller deigen sammen fra den brede siden – som en rullekake.

 

Ferdig rullet hvitløksbrød klar til å stekes

Legg deigen på en bakepapirkledd langpanne. Skjær små kutt i “pølsa” som vist på bildet.

Pensle med egg og sett inn i ovnen på ca 180-200 grader i 30-40 minutter.

Ta ut hvitløksbrødene og nyt dem alene eller sammen med deilige supper, gryter .m.m.

Velbekomme!

Hvitløksbrød klar til servering

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram