Bilde av ferdig deilig sterk og kremet kyllinggryte med hvitløksrød og ris
Kylling /fugl,  Kyllingryter

Kyllinggryte- deilig sterk og kremet!

I dag har jeg igjen lekt meg med grytene. Resultatet ble en deilig sterk og kremet kyllinggryte. Kan man si en touch av både thai og indisk og kanskje litt norsk?

Den er faktisk ikke så sterk som man skulle tro utifra oppskriften. Men er du veldig følsom for krydder og sterk mat, er det ingen problem og halvere kryddermengden/ hvitløk /ingefær /chili.

Smak deg frem så du får den smaken du ønsker.

Perfekt å servere til vennegjengen eller som familiemiddag.

Prøv den og vurder selv;)

Oppskrift 4 personer:

Kok ris etter avvisning på pakken til antall mennesker

4 kyllingfileter i strimler

4 fedd hvitløk – finhakket

1 rød chili – finhakket

3 ts gurkemeie

4 ts garam masala

3 store gulrøtter

1/2 paprika

1,5 ss raspet fersk ingefær

2 ss tomatpure

1 boks creme fraiche

2-3 dl vann

salt

pepper

fersk koriander til dryss

smør eller olje til steking

Bilde av ingrediensene til en kylligngryte -kremet og sterk

Fremgangsmåte:

Rasp gulrøtter eller skjær i tynne strimler. Stek kylling og gulrøtter på panna til gulrøttene er myke og kyllingen gjennomstekt. Ha på salt og pepper.

Bilde av kylling og gulrot i pannen

Du må kanskje gjøre dette i flere omganger ettersom hvor mye du skal gjøre. Når det er ferdig stekt har du på litt av gurkemeie og garam masala før du har det i en gryte og starter på runde to.

Nå freser du hvitløk, chili og tomatpure, for å få bort råsmaken på tomatpureen og få fram det aromatiske i krydderne. Ha det så i gryta sammen med det andre. Ha også oppi paprika, resten av krydderet og ingefær.

bilde av tomatpure, chili og hvitløk som stekes på panna. Masse gode smaker.

Fyll på vann til passe konsistens. La dette småkoke ett par minutter før du har i creme fraiche.

Bilde av en sterk og kremet kyllinggryte som blir tilsatt creme fraishe

Nå er en deilig sterk og kremet  kyllinggryte klar til å serveres. Kjempegodt! Server med hvit ris og litt koriander på toppen. Selvfølgelig kan du også servere hjemmelagede hvitløksbrød til , eller hjemmelagede nanbrød. 

Bilde av en  ferdig sterk og kremet kyllinggryte

Velbekomme og god middag <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.