Smoothie

Smoothie – Sunt og godt i varmen og ellers <3

bilde av en blender med frukt, chiafrø, grønnkål og gresk yoghurt i , tll en smoothie

Sommeren er kommet over Oslo 🙂 Hva er vel bedre enn en god og sunn smoothie?

Lette og avkjølende drikker er  godt i varmen. Smoothie er godt både til frokost og midt på dagen.

Denne er også veldig sunn med både grønnkål og shia frø i. – Men likevel veldig deilig!

Jeg har postet mange flere oppskrifter på smoothie. Finn din favoritt å kos deg i varmen.

 Har du det ikke varmt, er smoothie like godt likevel 😉

Her er den enkle oppskriften. Du kan selvsagt lage med ferske frukter istedet, da fyller du bare på med isbiter.

For to personer:

1 pose smoothieblanding med banan, mango, ananas og grønnkål.

ca to dl utblandet sukkerfri saft eller juice

2-3 store ss gresk/tyrkisk yoghurt. Du kan også bruke yoghurt naturell

2 ss chiafrø

gjerne noen dråper sitron eller lime

Ha alt i en blender og kjør til alt er knust.

Fyll i to store glass – NYT!

bilde av en grønn ferdiglaget smoothie

Hva er chiafrø?

Chifrø er egentlig gammelt nytt, med tanke på at de fungerte som mat og til religiøse seremonier for Aztekere i Mexico for mer enn 500 år siden. Her hjemme på berget er det imidlertid relativt nytt. Chiafrøene blir gjerne markedsført som «supermat» og har fått en mengde tilhørere de siste par årene.

Innhold:

Chiafrø, Salvia Hispanica, er frøene fra en plante i myntefamilien. Planten kommer opprinnelig fra Mexico og Guatemala og brukes fortsatt i næringsrike drikker og som mat i Sør- og Mellom-Amerika. Ordet chia betyr, i følge wikipedia, oljete, og nettopp det betegner disse bittesmå frøene som kan absorbere hele tolv ganger sin egen vekt i væske. Chiafrøene består av om lag en tredjedel fett hvorav mye er essensielle fettsyrer (plantebasert omega-3 og omega-6). Vel så stor del av frøene består av kostfiber, og de inneholder også en del proteiner, vitaminer, mineraler, sporstoffer og antioksidanter.

Chiafrø har et bredt bruksområde og kan tilsettes i alt fra smoothies, energibarer, gjærbakst, frokostblandinger og yoghurt. Her hjemme er det blitt spesielt populært som base eller tilsetning i grøt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#smoothie #chiafrø #varmt #deilig #sommer #sunt #forfriskende #kaldt

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.