Regnbuedessert klar til servering
Desserter

Regnbuedessert med pasjonsfrukt mousse.

Regnbuedessert! Jeg har hørt at man blir gladere av farger. Om dette stemmer eller ikke er så.

Men glad blir du ihvertfall av å spise denne deilige desserten:)

Den er fargesprakende, det er gelè som smaker og det er deilig pasjonsfrukt moussè i bunnen.

Ønsker du kan du selvsagt ha vaniljesaus ved siden av.

Du kan selvsagt variere på farger og bruker de du ønsker selv. Freia sine er flotte å bruke.

NB! Ønsker du å gjøre gelèen sukkerfri, kan du lage gelè selv av sukkerfri saft.

Ønsker du å ha alkohol i geleèn, bytter du ut noe av vannet med alkohol. Se tips HER.

Oppskrift på en nydelig regnbuedessert til 6 personer.

Du trenger:

Ingrediensene til moussen som du finner lengre ned

2 pk. blå gelè

2 pk rød gelè

2 pk oransje gelè

1 pk gul gele

3 ss gresk yoghurt

Eventuelt vaniljesaus.

Det første du må gjøre er å lage moussen og ha den i glass så den får stivne.

Oppskrift på pasjonsfrukt mousse til regnbuedessert:

2 eggeplommer

60 gr sukker

Piskes til eggedosis

2,5 dl fløte

4 gelatinplater

1 dl pasjonsfruktpurè ( bruker pasjonsfruktpure fra Pals)

2 eggehviter

50 gr sukker

Piskes til marengs

Fremgangsmåte:

Start med å piske eggeplommer og sukker til eggedosis. Ha i en bolle og sett i kjøleskapet.

Pisk så eggehviter og sukker til en luftig marengs. Ha i en bolle og sett i kjøleskapet.

Kok opp pasjonsfrukt pureen.

Legg 4 gelatinplater i ett glass med kaldt vann i 5 minutter.

Ha gelatinplatene oppi pureen og rør godt så alt blir oppløst. Sett til avkjøling.

Pasjonsfrukt som kokesopp og har i gelatin. For å lage regnbuedessert.

Når pureen har fått romtemperatur, har du den oppi eggedosisen og rør godt.

Ha så kremen oppi blandingen og rør forsiktig med en slikkepott til alt er blandet.

Tilslutt har du marengsen oppi. Bland også dette godt men forsiktig.

Bilde av pasjonsfruktmousse som lages til regnbuedessert

Når moussen er ferdig har du den i glass og lar det stivne.

NB:Skal du servere kun moussen kan du nå ha den over i posjons skåler.

Sett inn i kjøleskapet minst to timer før servering.

For å lage regnbuedessert trenger man forskjellige farger gelè.

Her har vi laget noen ekstra farger ved å tilsette gresk yoghurt i geleèn.

Geleèn til regnbuedesset

GUL:

Nå koker du opp 2 dl vann. Ha gul gelefarge oppi og rør godt rundt så all gelè pulveret smelter.

Hell så gelè oppi glassene, over moussen.

Husk at du skal ha mange lag med gelè, så det skal ikke så mye i hvert glass.

Hvis du ser at du får gelè til overs, er det lurt å ha en liten form ved siden av

så du kan ha reste gelè i etter alle omganger.

Jeg smurte en liten hjerte kakeform med litt olje ( så jeg får geleen ut av formen igjen)

og helte alle rester av gelè i den. Da får du plutselig en ekstra dessert.

ORANSJE:

Den neste fargen er oransje. Nå koker du opp 1,75 dl vann.

Ha pulveret oppi og rør godt. Når gelèen har kjølnet litt.. ( ikke blitt stiv, for det skjer ganske fort)

har du 1 ss gresk yoghurt oppi og rører godt. Det er ikke noe pent eller godt med yoghurt klumper i.

Når dette er avkjølt til fingervarmt, heller du det over den gule geleèn.

 

RØD:

Nå er det rød sin tur. 1,75 dl vann. + 1 ss gresk yoghurt. Dette blir rosa.

Samme fremgangsmåte som oransje.

 

RØD:

Rød igjen, 2 dl. vann. Nå UTEN gresk yoghurt.

 

BLÅ:

Blå – 1,75 dl vann + 1 ss gresk yoghurt. Samme fremgangsmåte som oransje.

Dette blir lilla.

 

BLÅ:

Avslutt med 2 dl vann og blått pulver. Nå UTEN gresk yoghurt.

 

Ha noen blåbær over helt på slutten,rett før det stivner.

Pynt gjerne med litt mynte blader.

TIPS: Du kan legge geleen i fryseren 10 minutter mellom hver omgang.

Ellers tar det 20-30 min før det stivner. Stivner ganske fort.

En nydelig regnbuedessert i flotte farger er nå klar for å nytes<3

Bilde av regnbuedessert i glass med pasjonsfruktmousse nederst.

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

4 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.