Bilde av deilig blomkålsuppe med fenalår
Supper

Deilig blomkålsuppe med stekt fenalår

Server en deilig blomkålsuppe en kald høstkveld. Det er enkelt å lage og smaker nydelig. Jeg pleier å steke fenalår å ha på toppen, det er salt og godt. Foretrekker du bacon, er det ingenting i veien med å bytte til det.

Her skal du få min oppskrift:

Ett blomkålhode

salt

pepper

ca 1/2 l melk

1/2 pk fløte

saften av ca 1/2 sitron

1 stk buljongterning ( grønnsak)

1 ts aromat

ca 3 ss smør

ca 3 ss mel

Fremgangsmåte:

Begynn med å vaske blomkålen godt. Du må gjerne kutte den i buketter før du vasker den om du synes det er enklere.

Når blomkålen er kuttet i små buketter, skal den småkoke i en kjele med vann og litt salt til blomkålen er mør. ca 20 – 25 min.

Vannet skal akkurat dekke blomkålen i kjelen. Grnnen til det er at noe av vannet brukes som kraft, og har du for mye vann tynnes smaken ut.

Bilde av blomkålbuketter som skal brukes til en deilig blomkålsuppe.
Bilde av blomkålbuketter som skal brukes til en deilig blomkålsuppe.

Smelt 2-3 ss smør i en kjele. Ha i mel og lag en liten deig/jevning. Ikke la den bli brun.

Hell på litt og litt melk mens du rører godt til den blir litt flytende, men fortsatt litt tykk. Når blomkålen er kokt, bruker du vannet den kokte i til å spe ut suppen med. Spe suppen til passe konsistens. Gi suppen et  oppkok. Ha i buljongterningen, aromat og noen sitronspruter.

Bilde av deilig blomkålsuppe under laging.
Bilde av deilig blomkålsuppe under laging.

Når suppen er kokt opp, har du i fløten.  Smak til med salt og pepper.

Ta av noen blomkål til pynt. Resten moser du med stavmikser og blander i suppen. Dette gjør også at suppen blir tykkere.

Alternativt kan du la alle blomkålbukettene være hele og ha dem i suppen.

Blde av most blomkål som haes oppi den deilige blomkålsuppen

Stek nå fenalår i litt smør, Her kan du selvsagt bytte ut fenalår med bacon om det er ønskelig.

Smak til blomkålsuppen så den har de rette smakene av salt, pepper, sitron og fløte. Når du er fornøyd med smak og konsistens,

heller du den opp i skål, ha over litt kjøtt og ett par blomkål buketter.

Spis og kos deg – det smaker himmelsk <3

Bilde av en dilig blomkålsuppe med fenalår, klar til servering.
Bilde av en dilig blomkålsuppe med fenalår, klar til servering.

#blomkålsuppe #suppe #blomkål #lunch #lettmiddag #fenalår #bacon #deilig #hjemmelaget

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.