Minikurs i kakepynt

Hvordan lage små og store roser?- mini kurs

Har fått endel forespørsler om hvordan man lager roser som kakepynt. Her skal jeg prøve å gi deg en liten beskrivelse av dette.

For det første så er det mange måter å gjøre dette på. Det er forskjellig utstyr du kan bruke, som for eksempel størrelsen på malen til rosen, om du skal lage den på blomsterpinne eller ikke osv. Rosen kan lages liten eller stor. helt avhengig av hvor mange kronblader du legger på.

Hvis du lager den på blomsterpinne, kan du stikke den i kaken slik at de som skal spise lett kan ta den ut før skjæring.

( Dette gjelder spesielt hvis du lager store roser)

Lager du den uten pinne, kan du lime den på kaka med spiselig lim eller melis ( royal icing )

I dag skal jeg vise hvordan jeg lager på pinne! Dette er en krevende metode som tar lang tid. Vær tålmodig, så får du nydelige roser <3

Start med å plukke frem en blomsterpinne. Bøy stanga litt øverst. Bruk blomstertape som du surrer rundt den øvre del av stanga. Deretter setter du «bøyen» inntil og surrer mer tape på til det ser ut som en q-tips.

Kjevle ut marsipanen til ca 2 mm tykkelse. Trill en marsipankule, fest den godt til stanga og form den til den dråpeformet base.

Stikk ut kronblader med en  rund utstikker. Bruk en plastskje eller et plastglass, og med forsiktige sirkelbevegelser presser du kanten på halve kronbladet tynnere. Sett pekefingeren oppi skjeen når du presser, hvis du bruker skje. Rull glasset rundt kanten på halve kronbladet hvis du bruker glass.

( Fungerer kun med plast glass)

Legg kronbladene rundt basen. Start med to stk. mot hverandre, fortsett videre med ett og ett. Fortsett til du har fått den størrelsen du ønsker.

Det ideelle er to, tre og fem pr runde.

Hvis du bruker fondant er nok det beste å smøre spiselig lim bladene før du setter dem på.

Det er også derfor det er smart å vente litt underveis og la rosen tørke, før du legger på flere blader.

Bøy litt på kronbladene når du har fått de på plass, så de blir pene. Nå kan du bygge så store du vil. Hvis du skal ha store roser, tørker de senere. Det betyr at for at de skal holde formen må du gjøre det i etapper. Lag roser som på bildet under. Sett så til tørk noen timer, før du fortsetter med flere kronblad. Slik gjør du til du har fått den ønskede størrelsen på rosene.Til de siste bladene kan du også bruke en litt større rose utstikker.

Denne utstikkeren kan kjøpes blant annet på cacas. Det er en utstikker for blad. Passer veldig godt å ha under rosen.

Press ut og klem forsiktig litt på midten og ut mot kantene.

Smør lim på baksiden av bladet og tre den så på pinnen med rosen. Sett rosen opp ned forsiktig, så bladet fester seg skikkelig inntil rosen.

(Dette må gjøres etter at rosen er tørket så ikke rosebladene krøller seg feil )

Når rosene er tørket kan du pynte dem litt med litt glitter om du ønsker det.

Nå kan du boltre deg i små og store roser. Dette tar tid, men er verdt det når du ser kaken du nettopp har dekorert med dine nydelige roser <3

#howtomakeroses #roses #homemade #cake #wedding #course #minikurs #hjemmelaget #hvordanlageroser #rosekurs #roserpå123

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.