Italienske marengs
Kaker

Italiensk marengs – bakernes favoritt maregns.

Italiensk marengs er sprø utenpå og myke inni. Deilige <3

Franske marengs er til motsetning tørre inni og kalles ofte for pikekyss. Forskjellen oppstår ved at man ved “Italienske marengs” koker sukkerlake som piskes inn i marengsmassen.

Disse oppbevares best i romtemperatur i en tett boks.

Italiensk marengs kan spises “rå” siden den varme sukkerlaken vil koke eggehvitene og drepe eventuelle bakterier. Den holder seg også godt og kan utmerket oppbevares 7-8 timer i romtemperatur (hvis du ikke har brukt den til noe i mellomtiden). Italiensk marengs kan også fryses. 

Marengs er supre kaker å lage av eggehviter du har til overs. Hvis du veier eggehvitemassen du har samlet i ett glass ( fordi du allerede har brukt eggeplommen til noe annet) så kan du regne en eggehvite som 30 gram. 4 eggehviter blir da 120 gram.

Oppskrift:

Italiensk marengs:

4 eggehviter
1 ts sitronsaft
3,5 dl sukker
3/4 dl vann

Fremgangsmåte:

Start med å piske eggehvitene stive.

 Tilsett 1 ts sitronsaft og 1 dl av sukkeret under fortsatt pisking.

Resterende 2,5 dl sukker og vann has i en kjele og kokes til sukkerlake i noen minutter.

Hvis du tidligere har laget drops og har et sukkertøytermometer i hus, skal laken opp i en temperatur på ca 120 grader.

Hell den varme sukkerlaken inn i marengsmassen i en tynn stråle under fortsatt pisking.

Ps. Sørg for at du heller sukkerlaken rett i midten av eggehvitene, ikke på kantene av bollen eller direkte på vispen. Da kan du få sukkerklumper som fester seg i tippen når du skal sprøyte ut roser på bakepapir.

Pisk så videre til marengsen er kald og får en tykk, hvit softisaktig konsistens. Hvis du vil kan du nå farge marengmassen med litt konditorfarge. Du bør bruke en pasta farge som ikke tynner ut marengsen. Dette får du kjøpt på de forskjellige interiør butikker som traktøren, jernia, cacas osv.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Italiensk marengsrøre klar til å sprøytes ut på bakepapir

Ha marengsmassen i en kakesprøyte og sprøyt marengs i ønsket fasong på bakepapirdekkede stekeplater.

Italiensk marengs klare til å settes i ovnen

Sett ovnen på 80 grader, og stek i 40-45min.

La marengsen avkjøles på bakeplaten.

Nå har du gode små kaker til kaffen, eller du kan bruke de sammen med en dessert eller som pynt på kaker.

Sprø utenpå og myke inni.

Italiensk marengs ferdig til å spises

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram