Storfe

Hvordan steke den perfekte biffen?

Nå har jeg testa ut denne anbefalingen fra side3.

Jeg stekte tre biffer i forskjellig størrelse etter denne metoden. Jeg vil  si at resultatet ble medium til medium +. Ønsker du de mer rå, bør du ta de ut av ovnen noen minutter før, eventuelt la de stå på benken i 20-25 minutter istedet for 30. 

Utover det, var dette en perfekt måte å steke biff på. De var veldig møre og deilig smak. Absolutt verdt å prøve. Vi kommer til å benytte denne metoden fremover hvertfall 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biffen er mer rød enn det bildet viser. ( mitt eget bilde)

 

 

 Innlegget nedenfor har jeg hentet direkte fra side3, skrevet av 

Profilbilde
Lars Wærstad 

 Syntes det var ganske aktuelt i dag siden det er den store biff dagen.

Slik steker du perfekt biff

Trikset er å ikke steke biffen ferdig i panna, men bruke stekeovnen – og samtidig utnytte restvarmen i kjøttet maksimalt.

På denne måten bevarer du all saften i kjøttet, som vil bli like saftig og smakfullt som på restauranten.

Crestock.com

Hvor mørt kjøttet er kan du bare i liten grad kontrollere selv, det er avhengig av kvaliteten på kjøttet. Men legger du litt penger i biffen, bør den også svare til dine forventninger. Å handle hos en kjøttspesialist vil naturligvis være det sikreste valget.

METODEN:

Sett ovnen på 200 grader, og sett stekeplata på høy varme. Før du slenger biffene i ovnen må du gi dem en god stekeskorpe. Det smaker best, og ser mest delikat ut.

Salt, pepre og krydre biffene etter egen smak. Bruk godt med smør, og brun biffene på hver side. Skal du steke mange biffer så ikke legg alle i panna samtidig, da kjøler du panna bare ned. La biffene ligge rundt 30-45 sekunder på hver side.

Deretter legger du biffene i en ildfast form og setter dem inn i ovnen i cirka syv minutter. Deretter tar du dem ut, og lar dem hvile i formen i 30 minutter under folie. Nå klargjøres kjøttet sakte i sin egen varme, samtidig som all saften beholdes inne i kjøttet.

Etter 30 minutter tar du av folien og setter du biffene inn igjen i syv minutter til. Biffene er klare, og perfekte!

TIPS:

Du kan gi en ekstra piff til smaken ved for eksempel å legge et stykke av din favorittost oppå kjøttet før du setter det inn siste gang.

Nøyaktig hvor lenge du skal ha biffene inne ovnen er avhengig av størrelsen på biffene og varmen i ovnen din. Prøv deg fram til den tiden som fungerer best for deg. Biffene i dette eksempelet er typiske «butikkbiffer» på 1,5 – 2 centimeter i tykkelse.

PS. Den samme metoden fungerer like godt på kyllingfileter. Da lar du filetene stå 15 minutter inne i ovnen.

(En versjon av denne artikkelen er tidligere publisert på side3.no).

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.