Bakst

Nanbrød, egenkomponerte og hjemmelagede. Åh, så godt.

Nanbrød er noe de fleste kjøper på butikken. Men det er det absolutt ingen grunn til. Disse er enkle å lage, samt utrolig gode. Mye bedre enn kjøpte. Lag mange, så kan du fryse dem ned til senere bruk.

Disse er fyllt med masse deilig krydder så de får en helt spesiell farge og smak. I tillegg er de kjempe luftige og penslet med deilig hvitløk/krydderolje.

Her skal du få oppskriften på Verdens beste Nanbrød:

700 gr. hvetemel

1 ts. bakepulver

1 ts. salt

3 ts. sukker

1. pk. tørrgjær

1/2 ts. hvitløkspulver

1 ts. gurkemeie

1 ts. garam masala

1/2 ts chilli

1 ts. spisskummen

4,5 dl. melk

100 gr. gresk yoghurt

1 egg

1 ss oliven olje

Topping:

Olivenolje

hakket hvitløk

hakket koriander

Fremgangsmåte:

Bland de tørre ingrediensene, hvetemel, gjær, sukker og krudder. Varm melken til ca 40 grader. Tilsett den i det tørre og elt litt. Tilsett så egg,olje  og yoghurt og elt videre til deigen får en fin konsistens.

Legg deigen på en bakematte med et håndkle over. La deigen heve i ca 1 time til dobbel størrelse.

Del opp i passende emner. Kjevle ut i ønsket fasong. Jeg liker de litt dråpeformede nanbrødene.

Husk å prikk brødene før du sette dem i ovnen, slik at de ikke blir boblete.

Jeg laget i tillegg en liten blanding av  hakket koriander, hakket hvitløk og olivenolje, som jeg penslet over nanbrødene før steking.

Bilde av nanbrød klare til å stekes.
Bilde av nanbrød klare til å stekes.

Sett ovnen på 250 grader. Gjerne varmluft om du har det. Da kan du steke to brett samtidig. De skal steke i ca 5-7 minutter til de blir gylne.

Bilde av ferdigstekte nydelige nanbrød.
Bilde av ferdigstekte nydelige nanbrød.

Så utroooooolig mye bedre enn kjøpte.

Deilig til suppe og gryterretter.

#nanbrød, #hjemmebakt, #brødtilsuppe, #hjemmelagetnanbrød, #bakst, #mat, #middag, #nanmedkrydder, #nanbrødmedhvitløk, #nanbrødmedgurkemeie, #nanbrødmedkrydder, #indisk, #indiskmat

Vel bekomme:=)

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.