Foliebakt salmalaks klar til å setes i ovnen
Fiskemiddag,  Laks

Foliebakt salmalaks med chili, ingefær og friske urter….

Foliebakt salmalaks er nydelig til middag.

I dag er det palmesøndag. Mange er godt i gang med påskeferien.

Hos oss er det tradisjon å ha god søndags middag med dessert uansett søndag,

og med påske i tillegg så må det bli godt.

Laks kan lages i så mange forskjellige variasjoner og smaker.

I dag har jeg laget en variant som har helt andre smaker enn det mange er vant med.

Men akk så godt… <3

 

Til 6 personer trenger du:

1200 gr. salmalaks ( eller annen laksefilè)

1 rød finhakket chili

3 ss raspet ingefær

nykvernet korianderfrø

Fersk estragon

Fersk kjørvel eller persille

salt

pepper

olje

folie

Fremgangsmåte:

Legg folie i en langpanne og smør den med olje. Strø på salt og pepper.

Legg laksen på midten av folien.

Knus korianderfrø i en mortel eller med kvern.  Strø over fisken.

Strø også på grovkvernet pepper og maldonsalt ( ca 1-2 ss)

Finhakk chili og rasp ingefær. Bland det med hakket ferskt krydder og strø over fisken.

Pakk den inn.

Sett ovnen på 190 grader og stek i ca 20-30 min.

Sett gjerne et temperaturmål i den tykkeste delen av fisken. Ta ut når det viser 55 grader.

Foliebakte grønnsaker er også veldig godt til laks…

Skrell og skjær forsjellige grønnsaker i staver. Legg på et folieark som du har smurt med olje.

Strø over salt og pepper og bak i ovnen ca 1 time.

Ovnsbake grønnsaker som tilbehør til foliebakt salmalaks.

Server foliebakt salmalaks med hjemmelaget hollandaise saus som du finner her.

og hvitløk og sitron glaserte poteter som du finner her.

Selvsagt hører også agurksalat med.

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.