Dal makhani - Indisk vegetarisk! - klar til å spises.
indisk,  Mat fra hele verden,  Middagsmat,  vegetar,  Vegetarisk

Dal makhani – Indisk vegetarisk! – utrolig godt.

Dal makhani er bare helt utrolig godt! – Og det er indisk vegetarisk.

Indisk mat er kjent for sin kylling og lam i diverse deilige sauser.

Dette er en rett som smaker akkurat slik, men uten kjøtt.

For de av dere som er skeptisk til vegetarisk mat, dette er definitivt ikke noe å være redd for.

Det smaker virkelig indisk og fantastisk godt.

Dal makhani er favoritt retten blant veldig mange.

Det er en rett som serveres på alle indiske restauranter, samt multi nasjonale restauranter.

Dette er en Authentic Indian Recipe.

Denne retten tar ca 2 timer å lage. Litt tid ja, men absolutt verdt det.

Her skal du få oppskriften til 4-5 pers:

280 gram tørkede urad/urid linser

80 gram tørkede kidney bønner

( Alt 1-2 bokser hermetiske kidneybønner)

1 stor løk ( 100 gram)

200 gram tomat som du moser i en blender til pure.

200 gram tomatpure

14 hvitløksfedd

5 cm ingefær

3 grønne chili

6 stk nellikspiker

6 grønne kardemommefrø

1 ts spisskummenfrø

( Her kan du bruke 1 ts malt spisskummen om du ikke skulle få tak i frø)

2 sorte kardemommefrø

2 medium laurbærblad

6 klyper revet muskattnøtt

1 ts chilipulver

1 kanelstang ca 5 cm

1 ts gurkemeie

6-7 ss smør

1 glass vann

1 boks creme fraiche  matfløte

Fremgangsmåte:

Det aller første du må gjøre er å legg linser og bønner i vann natten over.

Ha en stor bolle og godt med vann, da linsene utvider seg underveis.

Nå skal linsene kokes- Jo lengre jo bedre. Beregn minst 1 – 1 1/2 time.

Linsene skal være så myke at det ikke er motstand.

Før du koker de må du helle ut vannet linsene har ligget i bløt i.

Fyll så på nytt friskt vann til over linsene. ca 1  liter, kanskje mer.

Linsene skal kokes så lenge at det ikke er noe mer vann å helle ut fra kjelen.

Når linser og bønner er kokt, kan du starte med resten.

Mos 200 gram tomat til en purè. Sett til sides.

Finhakk en løk og sett til sides.

Rens  hvitløk og ingefær. Kjør dette i en hakker eller morter, så du får en pasta

.

Finn frem det krydderet du trenger.

krydrene til Dal makhani

Finhakk 3 stk chili

Dette er hovedsaklig det du trenger.

Ingrediensene til Dal makhani

Nå skal du finne frem smør. ha 6-7 ss smør på panna.

Legg oppi all hel krydder. nellik, kardemomme, laurbærblad,

spisskummen og la det steke til du kjenner aromaen.

Tilsett løk og stek til løken er gyllen.

Tilsett deretter hvitløks og ingefær pastaen.

Nå er det chilien sin tur. Rør ett minutt.

Ha så oppi tomater, tomatpurè og resten av krydderet.

Rør godt til fettet begynner å komme opp kantene.

Dal makhani - snart klar, nå skal bare  linsene tilsettes.

Det er tid for å ha linser og bønner oppi gryten sammen med ett glass vann.

Nå skal dette trekke/ småkoke i 25 minutter.

I mens varmer du nanbrød i ovnen, hvis du ikke har dem nystekt.

Oppskrift på nydelige hjemmelagede nanbrød finner du HER

Dal makhani - snart klar

Rett før servering tilsettes ca 1/2 boks creme fraiche i gryten.

Når maten er på tallerkenen skal det enda litt mer creme fraiche eller matfløte rundt i midten.

Serveres med nystekte eller varma nanbrød <3

Dal makhani - Indisk vegetarisk! - klar til å spises.

Har hentet oppskriften fra veg recipies from india.

Ha en strålende fredagskveld og god helg! <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.