laks med fennikel og asparges, klar til servering
fisk,  Fiskemiddag,  Laks

Laks med fennikel og asparges – deilig!

Laks med fennikel og asparges må du virkelig prøve.

Laks er en kjent fisk som kan lages veldig mye godt av.

Fennikel  er en stor hvit knoll med en aromatisk lukt og smak som kan minne om anis

eller kongen av Danmark drops.

Denne grønnsaken brukes mye i for eksempel Italia. Den kan både brukes rå, kokt, stekt og grillet.

I dag skal vi bruke den sammen med laks og noen flere grønnsaker.

Håper det faller i smak.

Oppskrift til 4 personer:

150 gram vaskede asparges

2 stk fennikel

1 gul løk

3 hvitløksfedd

saften fra 1 sitron

4 ss olivenolje

3 ss balsamico eddik

1 ss soyasaus

salt

pepper

2 ss smør

ca 800 – 900 gram Laks

Sett ovnen på 180 grader.

 

Fremgangsmåte:

Skjær fennikel og løk i skiver. Stek  fennikel i smør ca 2-5 min.

Fennikel blir ekstra saftig når den pannestekes med en god klatt smør.

( kan også sløyfes og heller haes rett oppi med de andre grønnsakene)

Ha den deretter sammen med løken  og asparges i en ildfast form.

Klem hvitløks feddene flate og ha i formen.

Husk å knekke av den nederste hvite delen på stammen til aspargesen.

Den er ikke spiselig. Det kjennes naturlig der den skal knekke. ca 2-3 cm.

Asparges til bruk i laks med fennikel og asparges

Bland sammen sitron, olje, balsamico,soyasaus og krydder til en dressing.

Ha halvparten av  dette over grønnsakene. Stek i ovnen i  ca. 30-35 minutter.

Grønnsakene til laks med fennikel og asparges klare for å settes i ovnen.

Etter 15-20 min. legger du laksen oppå grønnsakene.

 Hell over resten av dressingen samt strø over salt og pepper.

Laksen skal ha en kjerne temperatur på 60 grader når den er ferdig.

Som regel tar dette ca 10-15 minutter for laksefileter.

En halvside kan nok ta litt lengre tid.

Du kan pirke forsiktig med en gaffel for å se om fisken er gjennomstekt.

Da skal den flake seg litt.

Laks med fennikel og asparges klar for å settes i ovnen.

Laks med fennikel og asparges serveres med båtpoteter og hakket persille til pynt.

Velbekomme <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.