Reinsdyr,  Vilt mat

Reinsdyrcarrè med solbærsaus og annet godt tilbehør <3

Reinsdyrcarrè er luksusmat <3 Det er bare så sinnsykt godt og mørt kjøtt.

 Reinkjøtt inneholder mer vitamin B, jern, sink og selen enn lam, sau, svin og kylling.

Det har også like høye nivåer av noen omega 3-fettsyrer som i krabbe, scampi, blåskjell, østers og torsk.

Reinkjøtt har også bare to prosent fett, noe som gjør kjøttet like magert som kylling, sier Ammar Eltayeb Ali Hassan.

Han er forsker ved Senter for samisk helseforskning, UiT Norges arktiske universitet.

I en studie analyserte han kjøttet, leveren, talgen og beinmargen til 131 reinsdyr i fire fylker og 14 beiteområder i Norge.

– Funnene viser at reinsdyrkjøtt er noe av det sunneste kjøttet du kan spise, sier Hassan.

Info hentet herifra

Det vil si at du kan spise reinsdyrkjøtt med god samvittighet.

I tillegg er det nydelig godt og nesten smelter på tungen når du har tilberedt det riktig.

 

 

Det fins nesten ingen oppskrifter på internett når det kommer til reinsdyrcarrè,

så her måtte jeg prøve meg frem på egenhånd.

Her kan du beregne en carrè til 2 personer.

i tillegg trenger du:

salt

pepper

olivenolje

smør

Til sausen trenger du (6-8 pers):

4 sjalottløk

100 g sukker

4 dl rødvin

8 dl viltkraft

( her kan du også bruke en buljongterning eller fond på glass)

100 – 150 g solbær (eller solbærsyltetøy på glass.

Da kan du redusere litt av sukkermengden utenom)

Skyll carrèen for blod og tørk med tørkepapir.

Skjær ruter på øversiden av carèen. Dette gjør at skinnet blir sprøtt og kan spises hvis ønskelig.

Bilde av reinsdyrcarrè klar til å tilberedes.

Stek i olje og smør til den får en stekehinne på hver side. Ca 30 sek på hver side. Strø på salt og pepper.

Husk å ta vare på kraften av kjøttet. Hell dette i en skål til du skal lage saus. Når du er ferdig med å steke alle,

heller du litt vann på pannen å koker den ut. Dette vannet skal også helles i skålen til saus.

Legg i en ildfast form. Så langt kan du gjøre ting på forhånd.

Bilde av fedig stekt reinsdyrcarrè

Nå kan du lage sausen, potetene og det andre tilbehøret.

 

SAUS:

Hakk løk og bland i solbær. Stek på panna i litt smør til løken er gylden.

Ha på sukker å karamelliser. Hell deretter på rødvin.

Nå skal dette koke slik at det blir redusert til halvparten av mengden.

Hell deretter på kraft av kjøttet og eventuelt fond/buljong.

Jo lengre sausen koker, jo bedre blir den.

Smak til med salt og pepper. Bruk en stavmikser for å gjøre sausen glatt før servering.

Kjøttet skal inn i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter.( medium stekt)

Her må du bare følge med selv. Vil du ha det mer rått, holder det med 8-10 minutter.

 

Her er et lite utvalg av tilbehør som er velsmakende sammen med reinsdyrcarrè.

Jeg valgte å servere hasselback poteter

Bilde av hasselbackpoteter til reinsdyrcarrè

ogsellerirotpurè til.

Bilde av sellerirotpurè til reinsdyrcarrè

I tillegg til rosenkål og smørstekte asparges

Bilde av stekt asparges

Oppskriftene på dette får du ved å trykke på linkene.

Jeg laget også frityrstekte poteter og jordskokk. Oppskrift er HER

Siden dette er vilt, må det selvsagt serveres rørte tyttebær til 🙂

Med denne maten får du garantert fornøyde gjester og måltidet blir en sucsess.

Velbekomme <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.