Snacks,  tilbehør

Frityrstekte potet og jordskokk snacks – Flott garnityr til fine middager <3 Jordskokk er også lavkarbo.

Hjemmelaget potetgull eller jordskokk snacks er nydelig å spise som snacks, men kan like gjerne brukes som garnityr til litt finere middager.

Som Ole Martin i 4 stjernes middag pleier å si, du trenger noe sprøtt 😉

Dette er definitivt sprøtt. Smaker veldig godt til middager med for eksempel brun saus. Jeg har vært på middags selskap hvor jeg har fått servert potetgull til middagen istedet for potet, så alt går an.

Jordskokk er egentlig en plante hvor knollene brukes. Den har ikke stivelse, er derfor flott i lavkarbo kosthold og kan med fordel brukes istedenfor potet. Jorskokk inneholder inulin istedet, og er derfor en viktig kilde for industriell fremstilling av fruktose. Det gjør også at den lett blir til mos ved koking og kan gi tarmgass.

Måten jeg har laget dette på nå, er en litt mer fancy variant. Det er utrolig lettvint, går raskt, men du trenger et redskap. Har du ikke det kan du selvsagt bruke en ostehøvel eller lignende. Da får du flak, som potetgullflak.

Redskapet jeg brukte har jeg kjøpt på nett. Det er rett og slett et redskap hvor du fester poteten slik som på bildet nedenfor og skrur på lokket. Mens du skrur på lokket, kommer det kruseduller av potet ut i lange remser. Den ene enden har to kniver, den andre har en, så kan du velge. Jeg brukte to.

Jeg er usikker på hva dette redskapet faktisk kalles. Hvis noen vet det, skriv gjerne i kommentar feltet.

Tipset med å lage dette til en finere middag fikk jeg av min mellomste datter som nå straks er ferdig med servitør utdanningen. Hun jobber sammen med en veldig dyktig kokk.

Det du trenger for å lage dette er:

Poteter

Jordskokk

frityrolje

salt

Hvor mye av hvert er jo etter hvor mye du ønsker å lage.

Start med å rense poteter og jordskokk.

Sett en på piggene på redskapet. Skru lokket på. Hold over et fat, så det kan falle ned på. Dette henger fast som en lang remse.

Potet ferdig….

Jordskokk ferdig. Som du ser, blir det et finere mønster i jordskokken. I tillegg smaker den godt og er en litt annen variant enn det kjente potetgullet fra potet.

Her kan du selvsagt velge å bruke bare jordskokk om du skulle ønske det.

Nå må frityrolje varmes opp i en dyp kjele. Nå må du passe på, for dette er veldig varmt.

Ha et lokk tilgjengelig hvis det skulle begynne å brenne, ikke bruk vann!

Ha en trepinne/sleiv tilgjengelig. Når det begynner å bruse rundt trepinnen, er oljen varm nok.

Finn deg en fiskespade. Legg remsene nedi spaden å senk dem i oljen. Vend litt på dem under steking, så alle sider blir gyldne. Det tar ikke lang tid før de er ferdige, de er veldig tynne. Noen sekunder på hver side….

Ta dem så opp igjen med fiskespaden og legg dem på et bakepapir. Strø salt over mens det ennå er varmt. Da fester saltet seg.

Nå kommer dette til å bli veldig sprøtt, så vær forsiktig når du flytter på snacksen, så ikke alt knuser.

Nå er det klart til servering. Enten for å spise som snacks eller til å pynte med. Dette kan du lage i god tid på forhånd. Bare oppbevar det i en tett boks med lokk.

#sprøttoggodt #jordskokksnacks #potetgullsnack #sprøtt #pynt #garnityr #jordskokk #potet #godt #love

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.