Bilde av ferdig kanelhjerte
Bakst,  Gjærbakst

Kanelhjerter av bolledeigen- imponer gjestene dine

Lag deilige Kanelhjerter av bolledeigen  <3- imponer gjestene dine.

Kanelhjerter er jo det samme som om du skulle laget kanelboller, bare en litt annen måte å utforme dem på.

I dag fikk jeg lyst til å bake boller.

Det er så greit å ha i fryseren hvis det plutselig dukker opp gjester, og super godt å spise ferske <3

Istedet for boller, ble det kanelhjerter.

Det er jo så mye kulere å sette på bordet, og ikke minst smaker de deilig <3

Jeg har brukt den gamle bollefamilieoppskriften som min mor har brukt i alle år..

Her skal du få oppskriften:

250 gr. smeltet smør

250 gr. sukker

1 liter melk

1 ts kardemomme

1 pk tørrgjær

ca 1 1/2 kg hvetemel.

Fyll:

Smeltet smør

sukker

kanel

Fremgangsmåte for å lage kanelhjerter:

Smelt smør i en kjele..

Tilsett melken og varm opp til 40 grader

Hell dette så i en bakebolle/kjøkkenmaskin og tilsett kardemomme og sukker.

Bilde av hvordan man lager bolledeig til kanelhjerter
Bilde av hvordan man lager bolledeig til kanelhjerter

Tilsett deretter litt av melet og tørrgjæra oppå. Rør dette sammen.

Tilsett mer og mer mel til deigen såvidt slipper bollen.

Det er MYE bedre å ha for lite mel enn for mye. Deigen skal være myk og gjerne litt klissete.

Vi er klare til å lage kanelhjerter. Her er deigen klar.
Vi er klare til å lage kanelhjerter. Her er deigen klar.

Ha kanelbolledeigen nå over på en benkplate eller deigunderlag. La den heve under klede i ca 1 time.

Nå skal vi trille ut boller…

Kjevle så hver bolle til en liten leiv. Smør på kanel blandingen.

Rull sammen som en pølse. Brett i to og skjær på langs med en kniv.

Pass så du ikke skjærer i underlaget om du har ett av plastikk.

Bilde av en bolle som er kjevlet flat og med kanelhjerte fyll. Klar til å rulles til et kanelhjerte.
Bilde av en bolle som er kjevlet flat og med kanelhjerte fyll. Klar til å rulles til et kanelhjerte.

Nå får du søte små kanelhjerter som du legger over på et bakepapir på bakeplaten.

Pensle med egg og strø på perlesukker..

Bilde av ferdige kanelhjerter klar til steking.
Bilde av ferdige kanelhjerter klar til steking.

Stek på 200 grader i ca 13 minutter.

Ta ut å avkjøl på rist. Server deilige kanelhjerter til kaffen.

Bilde av ferdigstekte kanelhjerter på fat, klare til servering.
Bilde av ferdigstekte kanelhjerter på fat, klare til servering.

#bollehjerte #kanelhjerter #boller #kos #kveldskos #helgekos #hjemmelaget #gjærbakst #bakst
Nå er det bare å kose seg <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram