Kylling panang gai- klar til servering
kjøttgryte,  Kylling /fugl,  kyllinggryte,  Thaimat

Kylling Panang Gai med smak av rød karri og galangal

Kylling Panang Gai, en vedig god thai rett.

Det er rart med det, etter å ha vært på ferie i et annet land noen uker, spist god mat,

kost seg, så er det likevel godt å komme hjem til maten man pleier å lage hjemme.

Denne gangen var vi på en liten øy med begrensede restauranter og menyer.

Vi ble ganske godt kjent med eieren av en spesiell restaurant der vi bodde.

Vi gikk dit ofte, da det var en av de bedre restaurantene der og de serverte god mat.

De fleste restauranter på Syros, serverer pomesfrites til alle middager.

Vi ga dem ett tips om andre potetvarianter som passer litt bedre til den type kjøtt de serverte

( lam in bakingpaper, viel in claypot osv…- kommer mer om dette senere) og det morsomme var at neste gang vi kom,

hadde de en overaskelse til oss…potetbåter istedet, det smakte mye bedre etter uker med pomesfrites.

 

 Nå er vi kommet hjem, og ønsker noe annet enn potet (fries eller båter) og rødt kjøtt.

Siden vi er veldig glad i mat med mye smak –

og sterk mat ( som det var veldig lite av der vi var) så falt ønsket på thaimat.

Kylling Panang Gai med smak av rød karri og galangal. Det er en smakfull og deilig rett.

Du velger selv hvor sterk du vil ha den. Jeg har valgt å bruke ferdig red curry blanding denne gangen.

Du kan også lage panang red curry paste selv, men er litt mer avansert.

Jeg har istedet tilsatt panang ingrediensene i gryten. Ved bruk av ferdig red curry paste,

smaker du selv til hvor sterk du ønsker gryten underveis.

Galangalrot

Galangarot kalles også for ung ingefær og brukes på de samme områdene som ingefær,

men smaken er noe mildere. Den må før bruk renses noe ved å skrape eller skrelle bort det ytterste laget.

Fersk galangarot kan bitvis presses i hvitløkpresse og også rives på rivjern til krydder.

I en del gryteretter kokes skiver av denne rotveksten med i retten, men de fjernes før servering.

Galangarot kan også brukes i karriretter, til lam, svin eller fisk. Den er vanlig i det kinesiske,

thailandsk og indonesisk kjøkken og er en viktig bestandel i marinade for orientalske kjøttretter.

I denne retten har jeg valgt å bruke både galangal og ingefær.

Her skal du først få oppskriften på Kyliing Panang Gai ( 3-4 pers):

700 g kyllingbryst

 2 ss lime juice

 2 ss thai fish sauce

 1 ss sukker

 1 ss panang curry paste (eller etter smak)

Her kan du istedet bruke red curry paste om du vil ( hot eller vanlig)

 1 boks kokosmelk

  1 rødløk i skiver

  1 paprika, renset og skivet

  ¼ kopp hakket koriander

  1 ss skrellet og revet fersk ingefær

2 ss revet galangal

1 pakke ferske sukker erter

( Du kan velge å bruke en av delene om du ønsker det)

 Jasminris

 

Fremgangsmåte:

Start med å lage en blanding av lime, sukker og fiskesaus. Sett til side.

Kutt opp kyllingen i strimler.

Kutt deretter opp diverse grønnsaker og gjør klart.

Dette er galangal. En tynn rot du får kjøpt i utvalgte utenlandsbutikker.

 

Ingefær og galangal…

Dette er en type pasta du kan bruke. Den er  ekstra hot, men da må du bruke litt…

Dette er min favoritt av ferdig kjøpt red curry paste. Den har veldig god smak, og blir så sterk du vil….ettersom hvor mye du bruker.

red currypaste som brukes til kylling panang gai

Start med å helle halve boksen med kokosmelk i pannen sammen med red curry paste. Rør rundt å la det få et oppkok.

 

Ha deretter i resten av kokosmelken, løk og paprika. La det få ett oppkok og småkoke i 2 minutter.

Tilsett deretter lime blandingen og kyllingen og la det småkoke i 5 minutter.

Grønnsaker haes oppi gryten med kylling panang gai

Kylling haes oppi gryten med kylling panang gai

Tilsett så erter, hakket koriander, ingefær og galangal og småkok til kyllingen er gjennomkokt, ca 2-3 minutter.

Siste ingediensene tilsettes gryten med kylling panang gai

Server kylling panang gai med kokt jasminris. Pynt med koriander eller thai basilikum.

Velbekomme <3

Kylling Panang Gai klar til servering

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.