Hollandaisesaus klar til servering
Saus

Hollandaisesaus – hjemmelaget og nydelig god!

Som jeg lovte i går, så kommer nå oppskriften på deilig hjemmelaget hollandaisesaus.

Dette er ikke en enkel saus å lage, men hvis du følger instruksjonene godt, klarer du det nok.

Hvis du skulle være uheldig at sausen skiller seg, kan du tilsette litt iskaldt vann og rør kraftig.

Alternativt kan du  ha en sammenpisket eggeplomme i en liten gryte/ildfast bolle og sett den

over vannbadet.

Tilsett så den skilte sausen i en tynn stråle i den nye eggeplommen, mens du visper konstant.

Oppskrift:

200 gr. usaltet smør

1/2 dl hvitvin

2 sjalott løk

2 ss. hvitvinseddik

1 ts knuste pepperkorn

1/2 sitron

3 eggeplommer

1/2 ts salt

1 ss hakket bladpersille

 

Fremgangsmåte:

Begynn med å smelte smøret på middels varme. Trekk det til side.

Du vil se at smøret «deler» seg.

På bunnen vil det ligge en melkelignende veske og på toppen klarnet smør.

Du skal øse ut det klarnede smøret. Melkerestene skal ikke brukes.(bildet)

Hakk sjalottløk, bland det med hvitvin og hvitvinseddik. Kok opp i egen kjele.

La det koke inn til du har igjen 2 ss veske. Sil.

Ha i eggeplommer og pisk over vannbad.

Det er viktig at du pisker i en bolle som er større enn kjelen under med vann,

og at bollen ikke treffer vannet.

Du skal piske for hånd med en visp til dette begynner og bli tykt og du får en

eggedosislignende konsistens.

Nå skal du tilsette det klarnede smøret i en TYNN stråle.

( tilsetter du for mye på en gang, skiller sausen seg)

Pisk hardt hele tiden, helt til du får en tykk og glatt konsistens.

Ta så bollen vekk fra kjelen og tilsett saften fra 1/2 sitron samt salt og hakket persille.

Server hollandaisesaus straks den er ferdig! – Bør ikke varmes opp igjen med fare for at den kan skille seg.

Hollandaisesaus serveres sammen med laks og ørret.

Trenger du tips til den deilig lakse rett? Prøv foliebakt salmalaks.

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.