Deilig ostekake med jordbær og hjemmelaget jordbærgelè
En deilig ostekake er nesten selvskrevet på ethvert kakebord. Det er mange som elsker denne søt/syrlige kaken med gelè lokk.
Jeg valgte å lage ostekaken i en hjerteform da den var til min kjærestes bursdag <3
Når du lager ostekake i denne type form, må du lage kaken opp ned. Dvs. at du starter med gelèen.
Denne ostekaken har jeg også valgt å bruke hjemmelaget gelè, samt ha ferske jordbær inni kaken.
Med dette smaker kaken ekstra mye jordbær, som er så deilig <3
Du trenger:
Hjemmelaget jordbær gelè til 5-6 pers.:
2 kurver jordbær
100 gr. sukker
1,5 dl vann
0,5 stk. lime – bruk saften
5 blader gelatin
Ostekremen:
300 gr. Philadelphia-ost
3 dl melis
1 ts. vaniljesukker
3 dl. kremfløte ( 1 pk.)
Eventuelt en pakke jordbær gelè hvis du ikke får nok av den du har laget.
Ferske jordbær
Bunn til denne store hjerteformen:
ca 30 digestive kjeks
150 gr smeltet smør
Start med gelèen.
Rens jordbærene og del dem i to.
Varm opp vann og sukker under omrøring til sukkeret løser seg opp. Kok opp laken.
Skru ned varmen til et minimum og legg i jordbærene. La dette trekke under lokk i 1 time.
Legg gelatinbladene i bløt i fem minutter.
Sil blandingen gjennom en finmasket sil til en bolle. Press med baksiden av en skje for å få så mye væske som mulig med.
Tilsett limesaften og rør rundt.
Klem ut vannet av gelatinbladene og rør de inn i blandingen (som bør være ca 5-6 dl til 5 blad gelatin) til de har løst seg opp.
La blandingen avkjøles litt før du heller halvparten over i formen.
Hvis du bruker veldig stor form, må du se hvor mye du trenger for å dekke bunnen av formen.
Det kan være lurt å ha en pakke gelè liggende klar hvis du trenger mer til å ha i kremen.
Når gelèen er nesten stiv, lager du ostekremen.
Ha philadelphiaosten, melis og vaniljesukker i en mikser og pisk til det er en luftig masse.
Pisk krem av fløten. Bland ostemassen og kremen forsiktig. Bland så inn geleen forsiktig.
I utgangspunktet skal du ha nok til både topplokk og i kremen,
men dette må du vurdere underveis ettersom hvor saftige jordbærene er og hvor stor form du bruker.
Hell massen over bunnen og tilsett oppskåret jordbær.
Settes i kjøleskapet til den er stiv.
Tilslutt når alt er stivt, knuser du kjeks og smelter smør. Bland til en «deig» og fyll formen.
Settes nå i kjøleskapet til den er stiv.
Hvelv på et fat ved å dyppe formen med gelè delen ned i kokende varm ett par sekunder først, f
ør du legger fatet på bunn delen og snur rundt.
Nå skal en deilig ostekake ligge trygt på et fat til servering 🙂
Frisk og god kake <3
Velbekomme!
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
6 kommentarer