Bakst

Grove gode brød uten frø..som barn liker <3

Noen barn liker absolutt ikke frø og nøtter i brød. ( Selv om jeg elsker det <3 ) Da er det greit å ha en god oppskrift på grove brød liggende, som er uten disse ingrediensene. Denne brød oppskriften kommer opprinnelig flere år tilbake i tid, fra Ingrid Espelid Hovig. De blir god og luftige og smaker kjempegodt.

Hva er bedre enn ferskt brød med brunost? 🙂

Bruk eltekroken eller K vispen til kenwood hvis du har en slik maskin.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Her skal du få oppskriften og fremgangsmåten. 

14 dl. vann

2 pk tørrgjær

2 ss sukker

4 ts salt

6 ss nøytral olje

2 dl kli

4 dl havregryn

12 dl sammalt hvete grov

16 dl. hvetemel

 

Bland alt det tørre sammen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Tilsett vann som er 40 grader varmt. Kjør i kjøkkenmaskin til deigen er godt blandet. den skal være løs. La den heve i bakebollen eller på benken under et håndkle i ca 45-60 min. ( dobbel størrelse)

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Øs deigen opp i 4 smurte former. Sett til heving ca 20-30 min. Imens setter du ovnen din på 200 grader.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Når de er ferdig hevet, stekes de i ca 45 minutter. 

Taes ut å nytes med et deilig pålegg.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#grovbrød, #matpakke, #brød, #brødbarnliker, #brødutenfrø, #frokost, #bread
 

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.