Storfe

Oksestek med honning glaserte grønnsaker og båtpoteter<3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En ekte helgemiddag <3

Stek er og blir en favoritt her i huset. Etter hva jeg har hørt, så er ikke dette så vanlig å lage lenger som tidligere. Kanskje fordi det er kommet så mange nye internationale retter på markedet. De eldre husker nok helgene og søndagsmiddagene som steik. Personlig vil jeg vel ikke kalle meg selv for den eldre garde, men likevel er jeg stor fan av steik. Det viktige er at den er stekt riktig og i mitt hode kalles det – langtidsstekt.

Når jeg søker på nettet, så finner jeg langtidsstekt som stekt i ca 4 timer. 

Når jeg sier langtidsstekt, så er det 12-16 timer….

Da får du den møreste og beste steika. 

I dag står oksesteik for tur…

Det du trenger for det, er :

ca 200-250 gram steik  pr. person. 

salt

pepper

1 stor løk

2 gulrøtter

 

 

Start med å smøre steika inn med salt og pepper på alle sider.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Stek så steika i smør på panna – husk å vende den så den får en skorpe på alle sider.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Legg den så i ei ildfast form /stekepose, leirgryte eller en tupperware gryte beregnet for ovn ( Det beste som fins! )

Del en løk i 4-6 deler. Kutt opp gulrotbiter og legg i forma. 

HUSK å ha litt vann på stekepannen og kok den ut. Dette så du får med all kraft fra kjøttet. Dette skal også oppi gryta.

Så stikker du et temperaturmål i den tykkeste delen av steika. Det beste er å stikke det inn fra siden.

Nå skal dette inn i ovnen på 50-55 grader. ( hvis du hr god tid) 

Jeg pleier å sette den inn på kvelden før jeg legger meg. 

Når steika har nådd 65 – 68 grader er den rosa. Ønsker du den litt mer stekt ( grå ) tar du den ut ved 70-71 grader.

Når jeg steker den på 50 grader tar det gjerne 14-16 timer. Du kan selvfølgelig skru ovnen opp litt på slutten om du får dårlig tid. Hvis steken får stå med en jevn temperatur, blir den aller best og mør.

Når den er ferdig stekt tar du den ut av ovnen. Pakker et håndkle rundt og la den hvile i ca 1 time før du skjærer den opp.

Skjærer du den opp med en gang den er tatt ut av ovnen, vil all saften renne ut og steika blir tørr. – og det er ikke noe godt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Som tilbehør kan du for eksempel servere honning glaserte grønnsaker. Det er veldig godt til. Her kan du bruke fersk rosmarin eller timian.

Oppskrift på dette finner du  HER

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Rødvinsaus er nydelig til…

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Server med grønnsaker, en god saus og poteter.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

For de som ønsker poteter til, er båt poteter et kjempegodt valg 

Vel bekomme <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#oksestek #søndagsmiddag #honninggalsertegrønnsaker #helgemat #steik #stek #kos #yummi #godt

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.