Bilde av sjokoladekake med vaniljekrem og peppermynte
Kaker,  sjokoladekaker

Dripsjokoladekake med peppermynte og vaniljekrem <3

Dripcake, eller som denne – dripsjokoladekake er blitt veldig i vinden om dagen.

Den kan lages i alle verdens varianter og farger. Men stor eller liten pynt.

Det er en morsom kake å lage hvor fantasien virkelig kan brukes om du vil.

I denne dripsjokoladekake har jeg valgt å pynte den enkelt med makroner.

Her skal du få oppskriften.

Sjokoladekake 

4 egg

4 dl sukker

200 g smør

2,5 dl melk

4 dl hvetemel

3 ss kakao

1,5 ts vaniljesukker

3 ts bakepulver

1 dråpe peppermynteolje fra doTERRA

(ren eterisk olje)

Krem til kake

3,5 dl melk

4 ss mel

Dette kokes opp til en pudding og avkjøles. Helst til dagen etterpå.

500 g smør

500 g melisfarge

 

200 gr kokesjokolade til halve fyllet

Topping:

150 gr kokesjokolade til toppen

 

Fremgangsmåte:

Start med å lage puddingen til kremen siden den må være helt kald og tykk når du pisker den opp med resten.

La den gjerne stå i kjøleskapet natten over. I allefall i 3 timer.

Pisk melis, smør og melpudding sammen. HUSK smøret skal være kaldt i terninger.

Pisk alt  godt sammen ( 15  minutter) og farg til slutt kremen i ønsket farge. Kremen er nå klar.

Del kremen i to. Den ene delen skal du bruke mellom lagene og den andre skal fordeles på kaken.

Smelt kokesjokolade over vannbad eller i micro. Avkjøl litt, men den skal fortsatt være flytende.

Tilsett denne i den ene halvdelen av kremen du har laget.

Tips:

Om du bruker romtemperert smør til denne frostingen, vil den bli for rennende når du har i den smelta sjokoladen.

Prøv eventuelt å sett fyllet litt i fryseren så det blir orntlig kaldt for så å piske det opp igjen.

 

Kakebunnen:

Smør og strø to like store former ( 20 cm) med smør og hvetemel.

Pisk sukker og egg til eggedosis.

mål opp alt det tørre.

Smelt smør og ha så i melken.

Sikt det tørre i eggedosisen og rør forsiktig rundt.

Ha så i smørmelken og bland godt sammen.

Tilsett en dråpe peppermynte olje fra doTERRA.

Ønsker du sterk smak av peppermynte kan du tilsette to eller tilsette ett par i kremen også.

Stek kakene i ca 30 minutter på 180 grader varmluft, midt i ovnen.

Stikk en kakestikker eller lignende i kaken for å kjenne om den er gjennomstekt.

Det skal ikke følge med løs deig når du tar ut pinnen.

Avkjøl på rist.

Ferdig stekt bunn til dripsjokoladekake

Nå skal hver av kakene deles i to, slik at du får tre lag med fyll. Første laget fyller du med sjokoladekremen,

det andre laget med vaniljekrem, (som du finner oppskrift på HER )  

Lag tre med sjokoladekrem igjen.

Smør så opp kaken med den andre halvdelen av fyllet som du har farget i den fargen du ønsker.

Jeg har her brukt peach farge.

dripsjokoladekake klar til å fa sjokolade over seg

Nå setter du kaken inn i kjøleskapet, så den blir kald.

Når kaken er kald smelter du 150 gr. sjokolade og heller den over kaken i en stråle.

Bilde av sjokoladen som skal dryppe ned på toppen av dripsjokoladekake

Bruk en liten spatel og stryk sjokoladen raskt utover kaken og la det renne ned på sidene.

Nå setter du pynten på. Den fester seg i sjokoladen.

 

 

Ønsker du å bruke makroner, finner du oppskrift  HER. Lurt å lage de på forhånd da det tar ganske lang tid med makroner.

En dripsjokoladekake klar til servering med en bit tatt

Kakeoppskriften har jeg hentet fra annebrith. Jeg har gjort noen endringer underveis.

Enjoy.

Love Linda <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram