tilbehør,  Tilbehør til middagsmat

God kålstuing til kjøttkaker og andre middagsretter – <3

Kålstuing er tradisjon hos mange til blandt annet kjøttkaker.  Det er veldig godt. Det finnes forskjellige typer kål å få tak i ettersom hvilken årstid vi er i. Nå på sommeren finnes det som kalles sommerkål. Lag denne gode kålstuingen med sommerkål isteden for vanlig hodekål ( bege deler funker fint) Det ble en veldig god kålstuing.

sommerkål
sommerkål

God kålstuing passer også til tradisjonsrike måltider som sosekjøtt, fiskekaker, spekemat, røyke- og spekesild. Kålstuing er også nydelig til alle typer pølseretter. Det er bare å prøve seg frem til forskjellige retter. I tillegg til at du kan prøve å lage kålstuing av forskjellige typer kål.

Selv om kjøttkaker er supergodt, er det kålstuingen du skal få oppskrift på i dag.

Oppskrift på kjøttkakene finner du her.

Oppskrift på god kålstuing  til 4 personer:

ca. 700 g hodekål

1 l vann

2 ts salt

4 ss margarin

4 ss hvetemel

litt kraft fra koking

2 dl melk

1/2  ts malt muskat

1/2-1 ts pepper

1  ts salt

Jeg er veldig glad i grov pepper så bruker mye det istedet for malt pepper…

Del kålen i terninger og kok den sammen med vann og salt, ca 15 minutter, til den er gjennomkokt.

Smelt margarin i en kjele og tilsett melet. Spe med kokekraft fra kålen, og melk til du får en litt tykk konsistens. La sausen koke ca 5 minutter. Smak til med muskat, salt og pepper.

Hvit saus til kålstuing
Hvit saus til kålstuing

Tilsett den kokte kålen i sausen og rør forsiktig rundt. Kålstuingen er nå klar til å serveres sammen med en god middagsrett.

kålstuing
Kålstuing

#kålstuing #tilbehør #tilbehørtilkjøttkaker #middag #deilig #nam #hjemmelaget #sommerkål #hodekål

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.