Deilig Søndagsgryte med oksekjøtt og tomat.<3
En deilig søndagsgryte er vel ikke å forakte på en søndag?
Spesielt ikke hvis den kan stå å godgjøre seg i ovnen noen timer mens du er ute å går en tur.
Her kommer oppskrift på en deilig gryte som passer like godt til hverdag som til fest.
Det som er så fint med denne,
er at du kan forberede den på forhånd og så sette den inn i ovnen når det passer deg.
Da står den der å god gjør seg på 150 grader i 2-3 timer
mens du kan gå en fin søndagstur eller gjøre andre ting.
Når du er tilbake, er hele middagen ferdig.
I denne gryta er nemlig hele middagen på ett sted. Kjøtt, potet, saus og grønnsaker.
Nam, nam.. og veldig lettvint.
Det du trenger er:
ca 1 kg kjøtt av okse ( bog / høyrygg / ) ca.2×2 cm biter
5 dl. oksekraft/buljong/fond
2 bokser knuste hermetiske tomater
2 ss tomatpurè
5-6 sjalottløk-deles i to ( bruker du veldig små kan du ha 10-15 stk)
5-6 gulerøtter i grove biter
3 skiver kålrot i stenger
1/2 brokkoli i buketter
1-2 persillerøtter i grove biter
5-6 medium kokefaste poteter ( 10 små) i grove biter
2 laurbærblad
salt
pepper
1 chili i små biter
5-6 fedd hvitløk, presset
2-3 ss balsamicoeddik
1 rød paprika i grove biter
persille
3 -4 ss hvetemel i litt vann ( jevning)
Kutt opp grønnsakene som forklart.
Stek kjøttet i flere omganger i litt smør. Strø med salt og pepper. Kjøttet skal få en fin stekeskorpe på alle sider, så det skal ikke koke i panna.
Hell kjøttet og kraften over i den ildfaste formen mellom hver omgang.
Lag sausen i en gryte ved å blande:
Oksekraft, tomater, hvitløk, chili, laurbærblad, balsamico, salt, pepper og kok opp.
Tilsett meljevning og kok opp igjen. Sausen helles da over kjøttet i den ildfaste formen.
Nå har du alle grønnsakene over i gryten, unntatt persille og brokkoli.
Sett dette inn i ovnen på 150 grader i 2-3 timer.
Når det er ca 1 time igjen, har du brokkolien oppi.
Før servering drysses hakket persille over retten. Server gjerne denne deilig søndagsgryte med et godt brød om du ønsker det.
Nyt <3
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
5 kommentarer