Verdens beste sjokoladekake
Kaker,  Sjokoladekaker

Verdens beste sjokoladekake til valentinsdagen <3

Gratulerer med Valentinsdagen <3 med verdens beste sjokoladekake!

Hva med å bake en utrolig deilig, myk og saftig sjokoladekake som smelter på tunga?

Det blir nok din kjære veldig glad for. En fin unnskyldning for å spise kake på en helt vanlig tirsdag 🙂

Dette er noe med den beste sjokoladekaken jeg har smakt og laget. Den bare MÅ prøves.

Her skal du få oppskrift og fremgangsmåte.

Ingredienser:

400 gr. sukker

210 gr. hvetemel

65 gr. usøtet kakaopulver

1 ts. bakepulver

2 ts. natron

1 ts. salt

2 egg

240 ml. kulturmelk

240 ml. sterk svart kaffe

120 ml. vegetabilsk olje

2 ts. vaniljesukker

 

Fremgangsmåte:

Varm ovnen til 175 grader. Smør og dryss mel i to stk. 22 cm. former. Sett til side.

Bland sukker, mel, kakao, natron, bakepulver, og salt i en kjøkkenmaskin med visp.

Kjør på lav hastighet til alt er godt blandet.

Ha i egg, kulturmelk, kaffe, olje og vanilje.

Visp på middels hastighet i ca to minutter til  røren blir tynn.

Hell røren jevnt i ferdig smurte former. Stekes i forvarmet ovn i 30 til 35 minutter,

stikk en tannpirker i midten av kaken for å sjekke om den er ferdig.

Det skal ikke henge noen kakerester igjen på tannpirkeren.

Avkjøl formene i ti minutter på rist før du tar kakene ut av formene. Avkjøl så helt.

Nå lager du en deilig frosting som du fyller og pynter kaken med.

Ingredienser på frosting/topping/sjokoladekrem:

1 kopp usaltet smør ( mykt men ikke smeltet)

3 1/2 kopper melis

1/2 kopp kakao

1/2 ts. salt

2 ts. vaniljesukker eller 1 ts vaniljeekstrakt

4 ss. melk eller kremfløte

Rør smør i noen minutter på middels hastigheti en mikser slik at det blir mykt. Slå av mikseren.

Sikt melis og kakao i bollen. Slå mikseren på laveste hastighet, ellers blåses de tørre ingrediensene over alt.

La dette mikses til det blandes godt inn i smøret.

Øk miksehastigheten til medium og tilsett vanilje,salt og melk/fløte, og pisk i 3 minutter.

Hvis frostingen din trenger en mer stiv konsistens, tilsett litt mer melis.

Hvis frostingen trenger å tynnes ut, ha i ekstra melk. 1 ss. av gangen.

Legg den ene bunnen på et fat, fyll med frosting.

Legg den andre oppå og kle hele kaken inn med deilig frosting. Pynt etter ønske.

Verdens beste sjokoladekake er nå klar for å nytes.

Bilde av verdens beste sjokoladekake

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

6 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram