Fylte horn er tatt ut av ovnen og ligger til avkjøling
Bakst,  Frokost/Lunch,  Gjærbakst,  horn/rundstykker

Fylte horn – Når du har lyst på noe godt!

Min yngste datter elsker fylte horn.

I går spurte hun om jeg kunne lage en ladning så hun kunne ha i fryseren sin, og det sier ikke mamma nei til 😉

Ønsket var at de skulle fylles med grønn pesto, soltørka tomat og ost, og slik ble det.

Selvsagt kan du fylle med andre ting også . Jeg pleier som regel å fylle med det jeg har i kjøleskapet.

Det kan være alt fra rød eller grønn pesto, tacosaus, jalapenos, karbonadedeigrester, tomat, pølser osv.

I disse koronatider hvor man skal være mest mulig innendørs, er det kjekt å ha noe å drive med.

Baking  og matlaging blir da en naturlig del av min tilværelse på fritiden.

Fylte horn er skikkelig snacks når man er fysen på noe godt. Det kan være alt fra en lettvindt lunsj til et

deilig kveldsmåltid. Eller kankje rett og slett bare fordi man er sulten eller har lyst på noe godt.

Veldg kjekt å ha noen liggende i fryseren så det bare er å varme litt eller timne i microen.

Disse kan spises like godt kalde som varme.

 

 

Oppkrift:

2 dl olje (raps eller solsikke)

10 dl. vann (40 grader)

2 pk. tørrgjær

4 egg vispes lett med gaffel

2 ts. salt

ca.2 kg hvetemel ( kan hende mer)

 

Fyll:2-3 glass med pesto

en pose raspet mozarella

tøreket eller fersk basilikum

2 bokser soltørka tomater

 

egg til pensling

 

Fremgangsmåte:

Hell olje og vann i en bakebolle/kjøkkenmaskin.

Husk at dette må ha en temperatur på 40 grader.

Visp eggene lett i en liten skål med en gaffel. Hell disse så i bakebollen og rør rundt.

Ha nå i deler av hvetemelet og tørrgjæra, samt salt i bollen sammen med vannet.

Kjør kjøkkenmaskinen på lav hastighet i starten så ikke melet spruter. øk etterhvert.

Tilsett mer og mer mel til deigen har sluppet bollen. Deigen skal være myk og deilig.

IKKE ha for mye mel i slik at den blir hard.

OM du skulle komme i skade for å ha for mye mel i slik at deigen blir hard, hev dobbelt så lenge!

 

Nå skal deigen på ett bakebord. Jeg bruker alltid tupperware sitt bakeunderlag når jeg skal bake deiger.

Det er så enkelt å bake på og deigen setter seg ikke fast.(er ikke sponset)

Har du ikke ett slik, har du litt mel på en nyvasket benk og heller deigen over på den.

 

Hev nå minst en time. Deigen skal bli dobbelt så stor.

 

Nå deler du deigen i leiver. Nå du kjevler ut skal det være ca 25 cm i diameter.

Bruk en trinse e.l å del deigen i 8 deler.

Legg så på fyllet. 1 ts. pesto, noen hakkede soltørka tomater og litt ost på hver trekant.

Rull dette sammen til et horn og sett på en bakepapirkledd ovnsplate.

Hev i ytterligere 20 minutter .

Pensle dem med egg, ha litt ost på toppen og strø på med litt tørket eller fersk basilikum,

før du steker dem på midterste rille på 250 grader i ca 12-15 minutter.

 

Fylte horn er ferdigstekt, denne med rød pesto, soltørkatomat og revet ost.
Fylte horn er ferdigstekt, denne med rød pesto, soltørkatomat og revet ost.

Avkjøl på rist når fylte horn er tat ut av ovnen.

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.