Vannbakkels/ Le choux à la crème- en fransk fristelse
Kaker,  vaniljekrem,  vannbakkels

Vannbakkels/ Le choux à la crème- en fransk fristelse

Vannbakkels/ Le choux à la crème på fransk. Krempuff er også et navn som brukes.

Nå er påskeferien begynt for mange av oss. Mange er dratt eller skal dra på påskefjellet,

sitte i solen å kose seg med en kopp te, kaffe eller kakao. Da er det godt å ha noen deilige fristelser på lur.

Dette er en type vannbakelse du kan fylle med vaniljekrem, sjokolademousse, eller begge deler?

De er også fine å fryse ned.

Disse er ikke vanskalige å lage, og de smaker fantastiske. Nam nam…..

 

Du trenger til vannbakkels/ Le choux à la crème :

100 g usaltet smør i terninger

¾ ts salt

2 ts sukker

½ ts vaniljesukker

1 ¾ dl vann

130 g hvetemel

3 til 4 egg

FYLL

1 porsjon vaniljekrem Gjerne fransk: CRÈME PÂTISSIÈRE

1-2 dl pisket kremfløte (valgfritt)

Oppskriften på kremen finner du her

TOPPING

50 g melis

Sett ovnen på 200 °C og dekk et stekebrett med bakepapir.

 

Fremgangsmåte:

Begynn med å lage pâte à choux. Ha smør, salt, sukker,

vaniljesukker og vann i en liten kjele og sett den på middels varme.

Når smøret er smeltet, tar du kjelen av platen og tilsetter hvetemel.

Rør godt og sett kjelen tilbake på middels varme.

Rør godt med en tresleiv i ca. 2 minutter eller til deigen er jevn.

 Hell blandingen i en bolle og rør godt med en slikkepott i ca. 2 minutter slik at blandingen

får dampe fra seg og bli litt avkjølt.

Rør inn eggene, ett om gangen.

Det er ikke sikkert at du trenger å tilsette alle 4 eggene,
kanskje trenger du bare 3. Det kommer an på hvor mye væske som har fordampet

og størrelsen på eggene.

Deigen er klar når den er fast nok til å holde fasongen. Den skal være glansfull,

og konsistensen skal være slik at hvis du slipper en klatt ned fra slikkepotten skal

den skli ned mens den danner en «V»-form.

 

Sprøyt deigen ut på stekebrettet i den formen du ønsker.

Hvis vannbakkelsene har en spiss på toppen etter sprøytingen,

så ta litt vann på fingeren og press den ned, ellers blir den brent.

Le choux a la crème/vannbakkelse klar til å stekes

 

Le choux a la crème/vannbakkelse klar til å stekes

Stek vannbakkelsene på midterste rille i ovnen i 10 minutter.

Skru så ned varmen til 180 grader og stek dem i ytterligere 20-25 minutter,

til eller til de har fått en fin gyllen farge.

Le choux a la crème/vannbakkelse klar til å fylles med vaniljekrem

Fyll vannbakkels/ Le choux a la crème ved å lage et lite hull nederst,

bruk så en sprøytepose med lang tipp og press fyll inn i hver av dem.

Det er viktig at vannbakkelsene er helt avkjølt og at fyllet er helt kaldt.

Le choux a la crème/vannbakkelse klar til å spises

Le choux a la crème/vannbakkelse ferdig fyllt

TIPS

 Hvis du bruker varmluft, må du først steke dem på 180 °C i 10 minutter,

skru så ned ovnen til 160 °C og stek videre i ca. 20?25 minutter.

Tiden avhenger av størrelsen på vannbakkels/Le choux a la crème.

Legg kremfløten i fryseren i 15 minutter før du pisker den.

Da får kremen en enda luftigere og finere konsistens.

Håper det smaker <3 og ha en super påske om du er hjemme eller på hytta/fjellet.

Ps: Vaniljekremen kommer i neste innlegg…..

Oppskriften har jeg hentet fra en av mine favoritter, Manuela.

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.