Trening

Proteinbarer – Verdens beste. Lag dem selv!

Proteinbarer, tror det må være verdens beste.

Trening er sunt, året rundt. Veldig mange av oss spiser proteinbarer etter trening,

og her skal du få verdens beste oppskrift.

Hvis du skal kjøpe proteinbarer på butikken må du betale minst 20 kroner stykket.

Her kan du lage de deiligste barene selv for en mye lavere pris.

Jeg kan love deg at når du først har laget disse en gang, så går du ikke tilbake til kjøpte etterpå.

De er enkle å lage, så dette kan hvem som helst klare.

 

Her er oppskriften:

120 gram protein pulver ( jeg bruker med sjokoladesmak)

150 gram Bjørn lettkokte havregryn

Peanut butter, fin type mills 170 gr.

( bruker du grov type, er det enda litt mer proteiner i den )

Ekte honning, 160 gr. Jeg bruker flytende.

 

Fremgangsmåte:

Miks peanøttsmøret og honningen sammen. Tilsett ca. 3 ss vann (viktig å ikke ha FOR mye!!)

Varm dette opp på høy varme i mikroen i ca 20 sek slik at honningen smelter.

 Jeg bruker flytende honning, da trengs det bare en liten tur i microen for å få en lunk på det.

Nå skal du blande inn resten av ingrediensene.

 

peanuttsmør som sal varmes i microen til proteinbarer

 

 Ha i ønsket mengde protein. Her kan du godt ha i en ekstra scoop eller 2 om du ønsker mer  protein.

Til slutt har du i havregryn. Tilsett eventuelt nøtter e.l. om ønskelig.

Når havregryn skal blandes inn kan det være lurt å jobbe med hendene ;)

 

ingredienser til proteinbarer

 

Deigen skal bli fast. Så ska den legges på et bakepapir til kjevling.

 Legg enda et bakepapir oppå deigklumpen,

å kjevle ut som en firkant i ønsket størrelse ettersom hvor tykke barer du vil ha.

 

Proteinbarer deig, klart til å kjevles.

 

Ferdig kjevlet og rutet proteinbarer. Klar til innpakning.

 

Jeg lager 15 barer på ca 45 gram hver. Da er det ca 10-12 gr. protein i

hver bar.

Som sagt, du kan lage tykkere og færre barer

 Det vanlige er vel ca 50 gram pr. bar.

Pakk dem inn i plast og oppbevar kjølig, helst i kjøleskap.

 Barene er ferdige når honningen har blitt kald og stivnet.

La de gjerne ligge i 2-3 timer før de spises, men er absolutt best dagen etter.

 

Vel bekomme!

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram