Stekt rosenkål med honning, chili og hvitløk – Deilig!
Stekt rosenkål med honning, hvitløk og chili er nam nam.
Hva med en liten variasjon når det serveres rosenkål til middagen?
Første gang jeg laget denne varianten, laget jeg ikke så mye da det er chili i den.
Jeg tenkte at de gamle og barna sikkert ikke ville like den, så jeg laget vanlig trekt rosenkål i tillegg.
Det morsomme er at de vanlige ble liggende igjen. Dette var nå den nye favoritten.
Selv de som ikke er spesielt glad i sterk mat, syntes dette var utrolig godt.
Kalkun er en middag som ofte har rosenkål som tilbehør,
og denne retten forsterker gode smaker i resten av maten også.
Her skal du få oppskriften:
Stekt rosenkål med honning, chili og hvitløk
Ingredienser til 4 porsjoner
400 g rosenkål
1 stk rød chili
1 stk hvitløksfedd
0,5 dl hakket bladpersille
2 ts flytende akasiehonning
olje til steking
salt
kvernet pepper
Fremgangsmåte:
Rens og del rosenkålen i to eller fire. Finsnitt chili og finhakk hvitløken.
Du kan bruke både frossen og fersk rosenkål til denne retten.
Den ferske må sannsynligvis stekes litt lengre enn den frossne.
Varm en stor stekepanne med litt olje.
Tilsett rosenkålen og stek den gyllen og knapt mør, ca. 1- 2 minutter over høy varme.
Skru ned varmen og tilsett chili, hvitløk og honning.
La alt frese videre i et lite minutt under omrøring.
Smak til med salt og pepper og dryss over hakket persille.
Nyt sammen med en god middag, for eksempel kalkun eller kylling. Kan også fint brukes sammen med fisk.
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
3 kommentarer