italia,  kalv,  Lette retter/lunch,  Mat fra hele verden,  Ris / Pasta,  Tilbehør til middagsmat,  vegetar,  Vegetarisk

Risotto alla Milanese – Som deilig tilbehør

Risotto alla Milanese brukes veldig ofte til for eksempel Osso buco,

som er en svært velsmakende rett laget av kalveskank.

Risottoen kan også spises for seg selv, eller som tilbehør til andre retter.

Osso buco klar til å spises
Osso buco klar til å spises

Om dere har lyst til å lage Osso buco, så skal dere få oppskriften her.

Risotto alla Milanese:

400 g risottoris

60 g oksemarg eller smør

4 sjalottløk eller en vanlig løk

1 glass tørr hvitvin

ca 1,5 liter god kyllingkraft

1 klype safran

1 stor håndfull fersk revet parmesan

litt ekstra smør

salt og nykvernet pepper

Tilberedning:

Hakk løken fint og fres den i smør eller smeltet marg i en tykkbunnet gryte.

Ha i ris og la den koke med til den begynner å suge fettet til seg.

Hell på hvitvin og la det koke bort.

Risotto alla milanese under tilberedning

Spe deretter med kokende buljong, litt om gangen, og la det koke nesten bort, før du har på mer.

Rør hele tiden.

10 minutter inne i kokingen har man i safran, som er først dynket i litt buljong.

Safran som skal i risotto alla milanese

Etter ca. 20 minutter, er risen kokt. Det må fortsatt være litt motstand når du biter i den.

Risotto alla Milanese skal ikke være tørr, heller ha litt væske.

Slå av varmen og rør i parmesanost og ekstra smør.

Rosotto alla milanese klar til servering

Smak til med salt og pepper og server umiddelbart.

KILDE: MUNTER MAT

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.