Osso buco klar til å spises
italia,  kalv,  Kjøtt,  kjøttgryte,  Mat fra hele verden,  Middagsmat,  oksekjøtt,  Oksekjøtt gryter,  ryteretter

Osso buco – den perfekte italienske søndagmiddag

Osso buco er den perfekte søndagsmiddag. I dag skal vi ta for oss Italia.

Den kan forberedes på forhånd.

Når du setter den inn i ovnen, skal den bare stå der å utføre sin egen lille magi.

Fordi etterhvert som den står å god gjør seg inni der,

så vil spesielle dufter spre seg over hele huset og du lengter til middag….

Når beinmargen fra kalveskanken har smeltet sammen med resten av gryta og knokkelens hull blir synlig,

det er da det oppstår en deilig rund og fyldig smak du sjelden har kjent maken til.

Osso buco er mektig godt, så sørg for å være sulten!

 

INGREDIENSER for Osso buco til 4 personer:

1,5 kg kalveskank

1 ts pepper

1 ts salt

4 ss hvetemel til å vende kjøttet i

olivenolje til steking

smør til steking

4 stk gulrot

4 stk stangselleri

2,5 medium løk

3 båter hvitløk

1 1/2 dl hvitvin eller eplejuice

1 1/2 dl buljongkraft. Grønnsak eller kjøtt.

1 boks hermetiske tomater

1 bunt bladpersille

1/2 ts tørket timian

1/2 ts tørket oregano

2 stk laurbærblad

noen stilker fersk timian

 

Fremgangsmåte til Osso buco:

Bland hvetemel, salt og pepper i en skål.

Skyll og tørk kjøttet godt, før du vender det i blandingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kalveskank i biter som gjøres klar til osso buco

Stek på middels varme til kjøttet får en gylden farge og får litt stekeskorpe.

Hell ut oljen, uten å skylle panna.

Sett til sides.

Hakk grønnsakene i små terninger. Gulrot, selleri, løk.

Finhakk hvitløk.

Varm stekepannen med smør.

Fres grønnsakene til de har fått litt farge og løken begynner å bli mør.

Pass så du ikke brenner løken.

Dette er typiske råvarer for å koke god kraft i italiensk mat.

Ha de ferdigfreste grønnsakene over i en ildfast gryte som kan stå i ovnen.

Jeg bruker Tupperware sin ultra Pro (Pluss) Den er super.

Tåler opptil 250 graders varme.

Kok nå ut pannen med hvitvin og buljong. Ha oppi finhakket persille og krydder.

Legg kjøttstykkene over grønnsakene. Hell deretter kraften over.

Tilsett tilslutt de hermetiske tomatene.

Så langt kan du tilberede denne retten på forhånd.

Gryta skal nå inn i ovnen på 90 grader i ca 3 timer, til kjøttet slipper benet.

Serveres tradisjonelt i Italia med risotto alla milanese.

Oppskriften på den finner du her.

risotto som serveres sammen med osso buco

I tillegg skal det serveres

Gremolata:

1 sitron

1 bunt bladpersille

3 stk hvitløksbåter

Vask sitronene godt og riv skallet fint. Bland med finhakket persille og hvitløk.

Gremolata som skal serveres sammen med osso buco

Osso buco serveres i dype tallerkener med gremolata på toppen.

Osso buco klar til å serveres

Vel bekomme <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.