Smoothie

Smoothien som gir deg den aller beste start på dagen <3 - med fersk ingefær og mynte <3

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

God morgen herlige mennesker <3

Denne smoothien får deg garantert i form på morgenen. Den er proppfull av antioksidanter og friskhet. 

Til min frokost i dag morres hentet jeg ut fra kjøleskap og fryser det jeg hadde lyst å kombinere sammen. Jeg ville ha friskhet, sunnhet,( vitaminer, antioksidanter)  litt sterkt, ikke for surt….

Så kom ingefæren ut av kjøleskapet. Jeg sto med den i hånden å kikket. Jeg er blitt så veldig glad i denne deilige grønnsaken. Den er deilig på smak, litt sterk.. og veldig sunn.

Den skal med! – Mynteblader, det er godt sammen med ingefær. – De skal med. 

Selvsagt må jeg også ha bær. Så valget falt på en smoothie pose med kirsæbær, drue, eple og banan.  

Så litt veske.

 

Oppskriften ble slik:

2 ss raspet ingefær

1 håndfull mynteblader

3/4 – 1 pose bær

ca 4 ss gresk/tytrkisk yoghurt

ca 2 dl sukkerfri saft eller juice

Noen dråper presset sitron

 

Bær og mynte gjør at drikken blir søt. Derfor, ikke ha sukker veske i. Da blir den for søt. Reguler heller med litt sitron.

 

Frokosten min ble nydelig <3 <3 <3

 

Har lyst å gi dere noen tips hva ingefær faktisk gjør med kroppen. Den er nemlig veldig sunn og bør spises hver dag.

 

Magen elsker ingefær

Har du vondt i magen kan du tygge på en bit ingefær. Dessuten er reduserer ingefær luft i magen og kan virke stabiliserende ved diaré.

 

Kan virke forebyggende

Så fort du kjenner at halsen kribler så finn fram ingefær. Den er proppfull av antioksidanter og kan dempe betennelse. Det beste er å kombinere ingefær i maten din. Riv litt ingefær over smoothien, juyicen, suppen eller i teen.

 

Godt for hjertet

Ingefær øker blodgjennomstrømningen, har positiv innvirkning på kolesterolet og kan bidra til å forhindre høyt blodtrykk, slag og hjertesykdom.

 

Slankere med ingefær? 

En enkeltstudie fra Columbia University i USA, viser at ingefær kan øke forbrenningen. Du skal visstnok kunne forbrenne 43 kcal mer om du tilsetter en te-skje ingefær i frokostjuicen.

 

Ingefær mot migrene

Dersom du plages av migrene kan det være en idé å spise rå ingefær. Det sies å lindre plager ved å motvirke betennelsessubstanser i hjernens blodkar. Når du merker at migrenen kommer snikende så lag deg en stor kopp med ingefærte.

 

Kan jo være verdt å ta med seg 🙂

Informasjonen hentet jeg på SIDE2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#smoothie #ingefær #elsk #frokost #lunch #mat #mynte #Deilig #lunsj 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.