Saft og syltetøy av frukt og bær

Hjemmelaget plommesirup – til desserter og annet godt <3

Plommesirup, deilig til desserter….

I dag skal vi ta for oss noe så godt som plomme sirup <3

Dette er en tykkere og søtere variant enn saft. Brukes med fordel som saus på desserter og is. Jeg har også blandet den i drinker, for å lage noe helt unkt og hjemmelaget. Lag plommesirupen gjerne med med forskjellig krydder som smakstilsetninger.

Måten du lager den på er ikke så langt unna saft.

Nydelige små gaver eller til å ha på lager når du trenger det <3

Her skal du få oppskriften:

Plommer

vann

sukker

vaniljestang/kanel/stjerneanis

syltepulver

Begynn med å skylle plommene. Jeg deler dem alltid i to og fjerner steinen. Du kan også fjerne steinene etterpå fordi steinene fungerer som tykningsmiddel. Personlig syns jeg det er litt knotete å fjerne dem etterpå, så jeg tar dem med en gang.

Legg så plommene i en kjele med tykk bunn. Det skal være minst mulig vann i kjelen. Helst ingenting i det hele tatt. Det er egentlig en nødløsning hvis plommene er tørre. Så bare nok til at plommene ikke brenner seg i bunnen før de begynner å avgi saft.

La dette koke en times tid til plommene er godt moste og gjennomkokte.

Finn frem en stor bolle og en saftsil. Hell plommene over i saftsilen og la det renne av seg til det ikke er mer saft igjen. Vær forsiktig med å presse plommesaft gjennom sila, da kan det fort bli grums.

Jeg lar det ofte st slik over natta.

Har du saft koker legger du plommene i kjelen med en kjele under som koker vann. Da vil saften automatisk ende i den midterste kjelen og renne ut gjennom et plastrør på siden. Husk bare da å ha en kjele ved siden av som safta kan renne ned i.

Hvor mye plommesirup du får kommer an på hvor mye saft du får av plommene dine. Jeg bruker 40-50 gram sukker til hver 100 gram saft. Dette skal bli tykt og seigt så det krever endel sukker. Her må du bare smake litt underveis hvor søt du vil ha den.

Ha så sukker og saft i en kjele og rør til sukkeret er smeltet. Nå kan du tilsette det du ønsker av smak. Om det er kanel, frø av vaniljestang eller stjerneanis.

til en liter saft kan du for eksempel ha 1 vaniljestang eller 1-2 kanelstenger eller 3-4 stjerneanis. Alt ettersom hvor mye smak du vil ha.

Dette skal nå varmes opp igjen til kokepunktet.

Noen ganger blir det kanskje ikke tykt nok, da kan du blande inn litt syltepulver eller litt maizenna utrørt i vann.

Nå er det viktig at du har sterilisert små flasker eller glass ved å ha dem i ovnen på 120-150 grader i 15-20 minutter.

Det er viktig at massen og glassene er varme når du har oppi. Skru korken umiddelbart på.

Jeg pleier å ha en enten en stjerneanis eller en hel kanel oppi flaskene før jeg lukker dem.

Nå er du ferdig å kan sette flaskene med plommesirup mørkt og kjølig. De holder seg fint i noen måneder.

Kjempefine julegaver;)

Lykke til!!

Flere plommeoppskrifter finner du her.

Plommesaft, plommesyltetøy, plommelikør, plommechutney.

#plommer #plommesirup #hjemmelaga #homemade #hjemmelagetplommesirup #madebylinda #kjøkkengleder #drikk #mat #frahagen #sirupmedsmak

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.