Kaker

Flaggkake til 17 mai- Trinn for trinn!

En riktig god 17 mai ønsker jeg til dere alle lesere av bloggen min, med en fantastisk flaggkake <3

Håper dagen blir minnerik og flott!

For første gang har jeg laget en flaggkake. Det krevde endel tankevirksomhet og tok litt tid,

men morsomt å få det til.

Jeg har brukt en Red velvet kake som oppskrift,

og fant en video på you tube som viste hvordan jeg skulle gjøre det.

Til neste år skal jeg kjøpe meg utstikkere på 6 og 10 cm i diameter. det gjør jobben så mye enklere.

Men siden jeg ikke hadde det i år, lette jeg i skuffer og skap etter ting som hadde denne størrelsen på mål.

Du kan selvsagt lage papir ringer – hvis du hr en passer. Det hadde ikke jeg i dag…

Hva jeg snakker om?

Jo du skjønner, for å lage denne kaken må du lage endel deler…..

Du baker en rød og en blå bunn. Så må d selvsagt ha en krem. Jeg brukte en ostekrem, for det synes jeg er veldig godt:)

 

Først skal du få oppskriften på flaggkake:

2 egg

125 gram smør.

250 gram sukker

300 gram hvetemel

1 ts. bringebæreddik

1 ts natron

1 ss vaniljeessens

20 gram kakao

2,5 dl kefirmelk

1 ts salt

konditorfarge fra wilton

Ostekrem:

 250 g smør
600 g kremost
1 ts vaniljeekstrakt
1,25 kg melis

Fremgangsmåte

Kle en 24 cm form med et bakepapir i bunnen, og smør sidene med smør og strø på med hvetemel.

Start med å piske smør og sukker hvitt…

Pisk inn ett og ett egg. Bland det tørre sammen og sikt inn halvparten før du har i kulturmelken.

Ha så resten av melet i. Ha nå i konditorfarge og vanilje essens.

Til slutt blander du sammen bringebær eddik og natron. La det bruse. Ha det i deigen og rør godt.

Fyll kakedeigen i formen og stek på nest nederste rille i ovnen på 175 grader i ca 40 minutter.

Gjør alt en gang til med blå farge.

Det er veldig smart å lage kakebunnene en dag i forveien, så de får satt seg skikkelig før du begynner å skjære i de.

Skjær toppen av den røde og den blå kaken, så den blir mest mulig rett.

Mål den røde kaken din og del den i nøyaktig to like høye kaker. ( Normalt ca 2,5 cm pr kake.)

Den blå kaken skjærer du av 1 cm høy kakedel. Det er lurt å bruke en kakeløfter, for den blir ganske tynn.

Det er veldig viktig at du måler skikkelig og at alt er etter mål.

Resten av den blå kaken gjør du følgende med:

Hvis de røde bunnene dine er 2,5 cm høy, skjærer du av resten av den blå kaken,

slik at du får en blå del som er akkurat like høy som de røde.

 

Det du sitter igjen med nå er:

1 blå kake som er 1 cm høy

1 blå kake som er 2,5 cm høy

2 røde kaker som er 2,5 cm høy

Lag ostekremen innimellom…:)

Pisk smøret til det begynner å bli lyst, skrap godt ned langs kantene og tilsett så osten.

Pisk det godt og luftig og tilsett så melisen litt og litt. Det er ikke sikkert at du trenger å bruke all melisen,

så gå sakte frem. Vaniljen tilsetter du helt til sist, smak deg frem så det ikke blir for mye.

Nå kommer den utfordrende delen….

Jeg har prøvd å lage en illustrasjon av alle stegene til flaggkake i paint sånn at det skal bli litt enklere å forklare.

Bilde 1:

Her ser vi hvordan det første laget ser ut ovenfra.

Vi skal ha en rød sirkel som er 6 cm i diameter og en rød sirkel som er 6 cm bred.

Har du kakeutstikkere på lur som er 6 og 10 cm i diameter er det bare å stikke ut.

Har du ikke det kan du lage en papirmal og kutte forsiktig rundt med en kniv.

Den ene malen skal da være en sirkel på 6 cm diameter og den andre en sirkel på 10 cm diameter.

Gjør dette med begge de røde kakebunnene.

Den blå sirkelen skal være 1 cm bred.

For at den skal få riktig avstand til de røde sirklene trenger du en utstikker/mal på 7 cm og en på 9 cm.

Det er plass nok på den blå bunnen (som er like høy som de to røde,

IKKE den som er 1 cm høy) til å stikke ut sirkelen til bilde 1 og bilde 5 på den,

så pass på at du plaserer malene slik at du utnytter plassen.

Du skal nå ha 2 stk røde sirkler som er 6 cm diameter.
2 stk store, røde sirkler som er 6 cm brede.
2 stk blå sirkler som er 1 cm brede.
1 blå kakebunn som er 1 cm høy.

Sett så sammen 1 liten rød sirkel, en blå sirkel og en stor rød sirkel slik som på bilde 1 og se til

at det er nok rom til kremen som skal mellom sirklene.

Fyll en sprøytepose med ostekremen, klipp et lite hull i den og sprut forsiktig inn der det er tomrom og fyll helt opp til kanten.

Bilde 2:

Dekk så alt med krem UTENOM over det blå.

Hvis du dekker det blå med krem vil du få en hvit strek i korset i flagget.
Hvis det er mye mellomrom mellom det blå og kremen kan du forsiktig smule opp litt av den

blå kaken du ikke skal bruke, slik at det blir jevnt i høyden.

Bilde 3:

Legg så den 1 cm høye blå kakebunnen forsiktig oppå kaken.

Bilde 4:

Legg så den siste blå sirkelen rett på den blå kakebunnen og pass på at den sitter midt

på kaken FØR du tar på kremen, ellers vil du igjen få en strek i korset.

Når den blå sirkelen er sentrert kan du ta på krem inni sirkelen og på resten av kaken, slik at det ser ut som bilde 4.

Bilde 5:

Legg så de siste røde sirklene på plass og fyll med krem i tomrommene.

Hvis den blå kaken igjen er litt lavere enn resten kan du smule på litt mer kakerester før

du dekker resten av kaken med krem.

Når man skal dekke en hel kake med smørkrem er det best å gjøre et smulelag først.

Dvs at man har et tynt lag med krem over hele kaken, setter kaken inn i kjøleskapet slik at kremen stivner

og smulene “fryses” fast. Da vil man ikke ha like mye smuler i det ytterste laget med krem og det er litt enklere å få det pent.

(Den siste beskrivelsen her har jeg hentet fra Citona)

 

Bilder nedefor av flaggkake step by step.

Bilde av hvordan man lager en flaggkake

Bilde av hvordan man lager en flaggkake, ferdig fyllt.

Bilde av ferdig fyllt og smurt flaggkake

Min flaggkake som ferdig, klar til å bli spist av familie og venner på selveste 17 mai! – HURRA!

Bilde av ferdig pyntet flaggkake som det er tatt en bit fra.

Bilde av en bit av flaggkake

Ha en strålende dag <3

HURRA!!

Love from Linda <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.