Poteter,  potetsalat,  Tilbehør til middagsmat

Kremet potetsalat til sommerens grillfester

Kremet potetsalat, hva er vel bedre enn godt tilbehør til grillmaten?

Potetsalat er en slager og finnes i mange forskjellige variasjoner. Jeg har flere forskjellige her på bloggen min også.

Om den ene eller den andre passer best er litt ettersom hvem som skal spise, hva som skal spises osv.

Denne typen er kremet. Om du ønsker det, kan du tilsette ett par grønne granny smith epler.

Her i gården er ikke folket så begeistret for blandingen av frukt i middagsmat,

derfor har jeg denne versonen som er nydelig god 🙂

Ingredienser:

700 g poteter, kokefaste (asterix/ beate)

3 ss agurkmiks

3/4 purreløk, i biter

1 beger lettrømme (300g)

1 pose majones (115 g)

0,5 dl lettmelk

1/2 sitron, saften

1 ss olivenolje

smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte:

Start med å kutte poteten i ca 1×1 biter.

Husk å vaske purren godt før du skjærer den opp. Det er ofte grus og jord i en purreløk.

Kutt den på langs nesten helt ned. Skyld den. Del den i 4 og kutt opp.

Ha dette i en bolle. Tilsett agurkmix, salt og pepper.

ingrediensene til kremet potetsalat i en bolle.

Lag dressingen ved å blande sammen alle de våte ingrediensene.

De våte ingrediensene til kremet potetsalat i en bolle

Bland dette sammen med poteter og purre.

Legg over i en skål for servering. Pynt gjerne med en persille kvast.

Her er flere oppskrifter på potetsalat du kan prøve:

Kremet potetsalat med grønt eple og rødløk

Grønn potetsalat

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.