bilde av ananas salsa ferdig og servert i en halv ananas.
Tilbehør til middagsmat

Ananas Salsa. – Nydelig som grilltilbehør <3

Ananas salsa som grilltilbehør, til taco, pizza med mer.

Grillsesongen står for døren. Mange av oss er allerede startet. Grill tilbehør er så mangt. Det kan variere med mange forskjellige salater, dressinger osv.

Jeg har lyst å vise dere noen av mine favoritte når det kommer til grilltilbehør de neste dagene.

Her skal dere får en kjempegod salat både for de som liker det søte og de som liker det sterke. Nydelig god om jeg skal si det selv <3 <3 <3

Dette er en saftig og spicy ananassalsa som fungerer utmerket som tilbehør til grillmat. Den tåler godt å stå i kjøleskapet i noen dager.

Oppskrift til 4 personer:

1/2 stk frisk ananas

2 stk vårløk

1/2 – 1 stk rød chili ( Nå kommer det helt an på om du ønsker en sterk salat eller ikke.

I utgangspunktet er denne sterk! – med 1 stk chili.)

1⁄2 stk liten rødløk

1 potte frisk koriander

1,5 ss olivenolje

1,5 ss sesamolje

( Du kan bytte ut sesamoljen med dobbel olivenolje istedet)

saft og finrevet skall av 1/2 stk lime

Hul gjerne ut en halvdel av ananasen og server i denne 🙂

Start med en hel ananas. Del den på midten i to om du skal servere i skallet.

Bilde av en hel ananas klar til å lage ananas salsa.
Bilde av en hel ananas klar til å lage ananas salsa.

Kutt opp ananas, vårløk, chili, rødløk og koriander og bland sammen i en bolle.

Bilde av ingrediensee til en ananas salsa i en skål.
Bilde av ingrediensee til en ananas salsa i en skål.

Rasp skallet av en halv lime, samt press saften av den. Bland i salaten sammen med oljen.

Fyll alt i skallet fra ananasen. Pynt med en halv chili og litt persille eller ett korianderblad.

Nå har du laget et supert tilbehør til diverse mt som grilling, taco, gryteretter m.m. Kos deg<3

Bilde av ferdiglaget ananas salsa servert i ananas skall.
Bilde av ferdiglaget ananas salsa servert i ananas skall.

Tips:

Hvis du skal bruke ananasen som serveringsskål bør du dele ananasen i to på midten og skjære med en skarp kniv på innsiden, rundt langs kanten. Skjær også noen snitt innover i ananaskjøttet. Bruk en skje til å vippe ut ananasbitene. Pass på at du ikke skjærer hull i skallet, da vl det lekke saft ut.  Det gjør ikke noe hvis du husker å ha en skål under ananasen før du fyller den.

#salat #grillsalat #tilgrillen #nydelig #ananas #koriander #deilig #hjemmelaget #sågodt

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.