Bilde av reinsdyrfilè med fløtepoteter og honningglaserte grønnsaker
Reinsdyr,  Vilt mat

Reinsdyrfilè med fløtepoteter og annet godt

Ah, nå hadde vi reisnsdyr igjen, det er det beste kjøttet som fins. I dag reinsdyrfilè med fløtepoteter og honningglaserte grønnsaker.

Reinsdyr er ikke et vilt kjøtt som har en sterk smak slik som mange tenker.

Det er mildt og fantastisk mørt. Det er også et magert kjøtt. Jeg bare elsker reinsdyskjøtt.

Det er en slik middag man får vann i munnen av å tenke på,

og som man nyter når kjøttet treffer smaksløkene..<3

Her skal jeg gi dere fremgangsmåten for tilberedning av kjøttet, samt rødvinssaus.

Honning glasert grønnsaker finner du oppskrift på HER 

Kjøttet ser gråere ut enn det var;)

NB:

Det er kjempeviktig å passe steketiden på kjøttet.

For meg sto det litt lengre enn det burde i ovnen, så det ble litt grått.

Ta ut kjøttet på 55-60 grader.

( Det gjorde jeg sist og ble helt perfekt stekt)

Det skal hvile i 5-10 minutter etter at du tar det ut,

så det “fortsetter” å steke litt etter at det er tatt ut også.

Tilberedning av reinsdyrkjøttet:

Sett ovnen på 150 grader.

Stek kjøttet raskt på hver side så den får en brun skorpe. Dryss på salt og pepper.

Stikk termometer i den tykkeste delen og legg kjøttet i en ildfast form i ovnen.

Kok ut pannen og hell dette i formen med kjøttet.

Kjøttet skal taes ut når det når 55 grader, serveres på 58 grader.

( selv om det var rødere enn bildet viser)

Med dette kjøttet som vi bruker ytrefilè av reinsdyr, tar det kun 10 minutter i ovnen.

Gjør derfor alle de andre forberedelsene først.

Her finner du oppskriften på fløtegratinerte poteter.

Rødvinssaus:

Ingredienser til 4 personer.

2 ss smør /margarin

1 sjalottløk eller 1 liten løk

1 båt hvitløk

1 1/2 ss hvetemel

2 dl kraft /buljong

3½ dl rødvin (alkoholfri går bra)

1 ts salt

1 ts timian

1 ts grovmalt pepper

2 ts ripsgelé

2 ss smør

Fremgangsmåte

Finhakk løk og hvitløk og fres det i 1 ss smør til det blir blankt og mykt uten at det blir farge.

Dryss på mel og la det bli gyllentbrunt mens du rører hele tiden med visp.

Spe med kraften ( du bruker selvsagt kraften som ligger i formen med kjøttet i tillegg til buljonkraft eller fond.) og 3 dl av vinen.

Tilsett timian og pepper og kok sausen minst 15 minutter.

Sil sausen. Kok opp, tilsett resten av vinen og rør i ripsgeléen. Smak til med salt og rør til slutt inn 2 ss smør, da blir sausen blank.

Bilde av reinsdyrfiè med fløtepoteter og honningglaserte grønnsaker

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram