Bilde av reinsdyrfilè med fløtepoteter og honningglaserte grønnsaker
Poteter

Fløtegratinerte poteter – en favoritt <3

Fløtegratinerte poteter har alltid vært en favoritt i vårt hjem.

Den kan lages på mange måter, men dette er den beste synes jeg, og barna mine elsker den <3

Fløtegratinerte poteter som er ferdig stekte i form

Det som er viktig er at potetene får stå lenge i ovnen så de trekker til seg fløten.

En annen ting er at potetene du velger spiller også en rolle.

Mandel og amadine poteter er potet typer som trekker til seg fløte.

Kokefaste poteter er lett for å bli for hard og at fløten blir liggende utenpå.

 

Fremgangsmåte:

Start med å  skrelle poteter. Skjær dem opp i tynne skiver.

Legg lagvis poteter – krydder/løk/brokkoli – poteter

 

Du trenger til 4 pers:

10-12 amadine eller mandel poteter

1-2 hvitløksfedd

salt

pepper

sterk paprika krydder

1-2 sjalottløk i tynne skiver.

1 1/2 – 2  pk.fløte

eventuelt brokkoli

Når dette er lagt lagvis ser det slik ut.

Fløtegrtinerte poteter som lages i form

Nå fylles den ildfaste formen med fløte.

Husk at formen må ikke være fylt til randen, da koker det over i ovnen.

Denne gangen laget jeg poteter i porsonsformer.

Når jeg lager i større form tilsetter jeg ofte små brokkolibuketter.

Det er veldig godt  i fløtegratinerte poteter. I tillegg kan du velge selv om du ønsker ost på toppen eller ikke.

Smaker veldig godt uten også.

Det er absolutt ingenting i veien for å lage fløtegratinerte poteter i en stor form, for dette blir garantert spist!

Skal du bruke potetene til biff for eksempel, kan du godt bytte ut det andre krydderet med grillkrydder, salt og pepper.

 

Når de fløtegratinete potetene har stått i ovnen i ca 1 time på 175-200 grader, strør du eventuelt ost over.

La den smelte og bli litt gyllen. Potetene kan godt taes ut og «sette seg litt» før den skal spises.

 

Nå er maten klar for å spises<3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.