Marinader

Lag Rødvinsmarinade til biff og oksekjøtt selv!

Rødvinsmarinade til biff og oksekjøtt lager du enkelt selv. Hvorfor kjøpe ferdig marinade på butikken når du kan lage selv til en mye rimeligere penge, og ikke minst mye bedre!

Det er greit å vite hva du faktisk putter kjøttet ditt oppi.

Denne rødvinsmarinaden synes jeg er kjempegod til spesielt oksekjøtt, men du kan også bruke den til andre kjøttsorter som kylling, svin og kalv.

Hensikten med marinering er først og fremst å gi kjøttet ekstra smak, alt etter hva du lager marinaden av.

Marinering av kjøtt kan også gjøre kjøttet mørere, men kjøttstykker som er seige fra naturens side (for eksempel flatbiff eller rundstek) blir ikke møre i marinade.Merk også at har du først fryst kjøttet vil du ikke kunne mørne kjøttet etter opptining.

Det er derfor langt bedre å mørne kjøttet ferdig før du legger det i fryseren.

En marinade skal inneholde tre hovedelementer; krydder, olje (nøytral), og syre i form av en syrlig væske – KOS.

Oljen trekker til seg smak fra krydderet og overfører kryddersmaken til kjøttet. Krydder, urter, løk, chili m.m. gir kjøttet ønsket smak.

Den syrlige væsken kan være eddik, vin, sitronsaft, surmelk, yoghurt eller lignende. Syren sørger for at holdbarheten på kjøttet øker og kan være med på å mørne kjøttet noe.

Salt trekker ut væske fra kjøttet, derfor bør man ikke bruke salt i marinade. De fleste kjøpte marinader har dog en del salt tilsatt.

Prøv til grilling, raclette, biff, steik……denne marinaden er en innertier!

Ca 2 dl marinade

Ingredienser:

1 ½ dl rødvin

3 ss olje

1 fedd hvitløk, finhakket

1 laurbærblad

1 ss sukker

2 ss hakket timian

kvernet pepper

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene til marianden. Ha kjøttet du ønsker å marinere (okse, kylling, svin, kalv) og marinaden i en plastpose.

Knyt posen og bland godt. La kjøttet marinere i minst to timer i romstemperatur, eller over natten i kjøleskap.

Kjøttet vil ta farge av rødvinen, så jo lenger kjøttet marineres desto mørkere blir kjøttet.

Pose er tingen:

Det kan være lurt å legge det du skal marinere i en plastpose. Hell marinaden over og press ut luften i den før du knyter posen sammen.

For sikkerhets skyld kan du ta en ny pose utenpå for å være sikker på at posen ikke lekker, eller legge posen over i et fat/bolle. Posen bør snus og vendes på en gang i mellom.

Ved bruk av pose til marinering oppnår man at marinaden dekker alt kjøttet og man slipper å søle til kopper og kar.

#rødbvinsmarinade #rødvin #marinade #grill #sommer #hjemmelaget #marinadetilbiff #deilig #raclette

Vel bekomme <3

Oppskriften er hentet på Aperitif.

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.