Marinader

Lag din egen honningmarinade til svinekjøtt, kylling m.m. <3

Nydelig oppskrift på honningmarinade til enten kylling eller svin. Når du lager din egen marinade vet du til enhver tid hva du har i den. Du sparer penger fordi det er billigere å lage selv, og det smaker så mye bedre 🙂 Nesten som ett kinderegg, tre ting på en gang 🙂

I tillegg er du klar for grillsesongen med denne deilig honningmarinaden.

Oppskrift på honnngmarinade:

4 ss olivenolje

2 ss honning

2 ss sennep

2 båt finhakket hvitløk

2 ts hakket, frisk koriander

1 ss sitronsaft

Slik gjør du:

 Bland sammen alle ingrediensene i en plastpose og legg i kjøttet.

 La kjøttet trekke i marinaden minst 1 time. Vend på posen av og til.

 Ta kjøttet ut av posen, tørk det litt med et kjøkkenpapir og grill etter oppskrift.

PS: 

Noen gode tips for marineringen og grillingen er verdt å få med seg på veien.

 Enkelte av marinadene inneholder sukker (tomatpuré, honning, el). Dette kan lett brenne seg ved grilling, og du bør derfor tørke godt av kjøttet før grilling og heller pensle på marinaden de siste par minuttene av grilltiden.

 Skal du marinere kjøttstykker med svor eller fettrand er det lurt å skjære noen kutt i dette slik at marinaden kommer godt inn og kjøttet ikke krøller seg ved grilling.

 Marinaden du har til overs kan godt brukes som base for en saus eller som dippsaus. Vær dog oppmerksom på at marinader du har brukt til kylling skal varmes opp før du spiser den.

Pose er tingen:

Det kan være lurt å legge det du skal marinere i en plastpose. Hell marinaden over og press ut luften i den før du knyter posen sammen.

For sikkerhets skyld kan du ta en ny pose utenpå for å være sikker på at posen ikke lekker, eller legge posen over i et fat/bolle. Posen bør snus og vendes på en gang i mellom.

Ved bruk av pose til marinering oppnår man at marinaden dekker alt kjøttet og man slipper å søle til kopper og kar.

God grilling!

#grilling #honningmarinade #svin #kylling #marinadetilsvin #marinadetilkylling #hjemmelaget #gjørdetselv #sommer

Oppskriften er hentet fra matprat

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.