Kylling i grønn karri, kjempegodt <3
Tenkte å gi dere oppskrift på kylling i grønn karri.
Det finnes så mange gode kyllingoppskrifter der ute og mange av dem er diverse kylling i karri.
Denne oppskriften er i grønn karri.
Karri marinaden lager vi selv denne gangen, så kan du heller spe på med litt grønn karri pasta om du ønsker det.
Karri er et blandings krydder og selve krydderet kan erstattes med å bruke ingrediensene som finnes i karri krydderet istedet.
Derfor har mange retter karri eller curry i navnet, selv om ikke selve krydderet karri brukes.
Fargen blir jo litt spesiell, men den skal du ikke la deg lure av, for retten er kjempegod <3
Jeg velger å bruke kyllingfilè i denne retten også da jeg liker det best. Men her kan du godt bruke lår om du liker det.
Oppskrift til 7-8 pers:
1200 gr kylling
1 krukke koriander
1 krukke basilikum
8 hvitløksfedd
2 ss spisskummen ( cummin)
1 sitron
4 ss nøytral olje
2 ts salt
3 dl varmt vann med 1 hønsebuljongterning
eller 3 dl kylling kraft
6 stilker sitrongress
1 bunt vårløk
1 rød finhakket chili
1 rød paprika
1 boks minimais
1 boks vannkastanjer
1 1/2 boks kokosmelk
2 ts honning
eventuelt 1 ss grønn karri pasta
2 dl gresk/tyrkisk yoghurt
olje til steking
Fremgangsmåte:
Lag marinade av koriander, basilikum, sitronsaft, olje, spisskummen, salt og hvitløk.
Kjør dette i en blender så det får en rennende konsistens.
Skjær kyllingen i ønsket størrelse. Jeg liker å ha de i små terninger.
Legg kyllingen i marinaden ett par timer før bruk.
Stek så kyllingen i omganger, til de får en stekehinne. Ha det i en større kjele.
Tilsett kokosmelk og kyllingkraft samt sitrongress som er skjært i tynne skiver.
Kok i ca 20 minutter.
I mens skjærer du opp paprika i strimler samt vårløk i skiver.
Når kyllingen har kokt i sausen ca 20 min. tilsetter du grønnsakene og chili,
samt yoghurt og honning.
Kok opp på nytt, og småkok noen minutter før retter serveres.
Server med drysset koriander, basmatiris og eventuelt en salat.
Nyt!
Kjempegodt <3 <3 <3
blogg@lindaisabelle.no
Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!
Én kommentar