Bilde av kylling i grønn karri
Kylling /fugl,  kyllinggryter,  Kyllingryter

Kylling i grønn karri, kjempegodt <3

Tenkte å gi dere oppskrift på  kylling i grønn karri.

Det finnes så mange gode kyllingoppskrifter der ute og mange av dem er diverse kylling i karri.

Denne oppskriften er i grønn karri.

Karri marinaden lager vi selv denne gangen, så kan du heller spe på med litt grønn karri pasta om du ønsker det.

Karri er et blandings krydder og selve krydderet kan erstattes med å bruke ingrediensene som finnes i karri krydderet istedet.

Derfor har mange retter karri eller curry i navnet, selv om ikke selve krydderet karri brukes.

Fargen blir jo litt spesiell, men den skal du ikke la deg lure av, for retten er kjempegod <3

Jeg velger å bruke kyllingfilè i denne retten også da jeg liker det best. Men her kan du godt bruke lår om du liker det.

Oppskrift til 7-8 pers:

1200 gr kylling

1 krukke koriander

1 krukke  basilikum

8 hvitløksfedd

2 ss spisskummen ( cummin)

1 sitron

4 ss nøytral olje

2 ts salt

3 dl varmt vann med 1 hønsebuljongterning

eller 3 dl kylling kraft

6 stilker sitrongress

1 bunt vårløk

1 rød finhakket chili

1 rød paprika

1 boks minimais

1 boks vannkastanjer

1 1/2 boks kokosmelk

2 ts honning

eventuelt 1 ss grønn karri pasta

2 dl gresk/tyrkisk yoghurt

olje til steking

Fremgangsmåte:

Lag marinade av koriander, basilikum, sitronsaft, olje, spisskummen, salt og hvitløk.

Kjør dette i en blender så det får en rennende konsistens.

Bilde av grønn marinade til kylling i grønn karri.
Bilde av grønn marinade til kylling i grønn karri.

Skjær kyllingen i ønsket størrelse. Jeg liker å ha de i små terninger.

Legg kyllingen i marinaden ett par timer før bruk.

Stek så kyllingen i omganger, til de får en stekehinne. Ha det i en større kjele.

Tilsett kokosmelk og kyllingkraft samt sitrongress som er skjært i tynne skiver.

Kok i ca 20 minutter.

I mens skjærer du opp paprika i strimler samt vårløk i skiver.

Når kyllingen har kokt i sausen ca 20 min. tilsetter du grønnsakene og chili,

samt yoghurt og honning.

Bildet av kylling i grønn karri klar til å serveres.
Bildet av kylling i grønn karri klar til å serveres.

Kok opp på nytt, og småkok noen minutter før retter serveres.

Server med drysset koriander, basmatiris og eventuelt en salat.

Nyt!

Kjempegodt <3 <3 <3

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.