Desserter

Brunost is – ja, du hørte riktig :)

En av mine lesere sendte meg en melding med tips om noe jeg måtte lage – brunost is. Selv om jeg synes det er kjempehyggelig å få slike tips, må jeg si at jeg ble litt skeptisk…brunost og is – sammen? Dette måtte testes!!!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Så, igang vi går…..

Jeg må bare si, jeg ble veldig positivt overasket 🙂

Prøv å sjekk selv. Nydelig dessert etter en viltmiddag for eksempel…..

 

Oppskriften er som følger:

 

1 plate gelatin

2 vaniljestenger

2 12 dl lettmelk

3 dl kremfløte

220 gr gudbrandsdalsost, revet

5 eggeplommer

100 gr. sukker

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Rasp osten…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

skrap ut frøene av vaniljestengene…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Legg gelatinplaten i et glass med kaldt vann..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kok opp melk, fløte og frøene fra vaniljestangen.( du kan godt ha stangen oppi i tillegg, men denne må taes ut igjen når kjelen taes av platen)

Ta kjelen av platen og tilsett brunost sammen med gelatinen. Bruk et temperaturmål og kjøl ned til 60 grader.

Skill eggehvite og plommer. Pisk sammen sukker og eggeplommer til eggedosis. Visp brunostblandingen inn i eggedosisen.

Frys til is i en iskremmaskin til isen holder ca. – 6 °C. Ha den over i en form eller bolle og sett i fryser om den ikke skal nytes med en gang.

Ps:

Har du ikke ismaskin kan den fryse til is i fryser. Ha blandingen i en bolle eller form, legg i fryseren. Rør i blandingen hvert 15. minutt den første timen. Frys videre i 5 timer.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Når alt er blandet og rørt godt sammen, kler du en brødform med bakepapir og har blandingen over i den. Sett i fryseren. 

Husk at du må røre hvert 15 minutter den første timen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#is #brunostis #dessert #kveldskos #godttilkaffen #godtetterviltmiddag #brunost #anderledesis

TIPS!: Det er viktig at isen blir tatt ut i god tid før den skal serveres. La den gjerne stå ca. 30 minutter i kjøleskap.

Serveres sammen med ferske bær eller frukt. Alternativt bringebær eller kirsebærsaus. ( Tenk brunost med syltetøy på brødskive…nam nam…)

 

Klar for å servere venner <3

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram