grill,  Salat

Deilig tilbehør til grill maten – Auberginesalat

Den gangen jeg befant meg mye i Tyrkia, lærte jeg endel om deres mat tradisjoner og fikk endel oppskrifter som jeg syntes var veldig god.

Dette er en aubergine salat som passer utmerket til grillmat.

Det er kanskje ikke så mange nordmenn som bruker denne grønnsaken i dag, men man kan lage mye godt av denne.

2 store aubergine

1-3 fedd hvidlk (avhengig av hvor sterk du vil ha den), hakket i små stykker , husk å smake. Den blir sterkere av å stå litt.

Saften fra ½ sitron

1 spsk olivenolie

2-3 spsk tyrkisk eller gresk youghurt

salt og pepper

Grill auberginen enten i ovnen, på  grillen eller i stekeovnen, så den får en deilig røkt smak, og du kan lett skrelle skallet av.  Vend den en gang i mellom, så den blir stekt likt på alle sider. Skinnet skal gjerne være brunt og boble litt, auberginen skal føles myk.

La dem kjøle seg litt. (det lærer man å huske, når man har brent fingrene sine flere ganger 😉  for disse blir veldig varme. Ta skinnet av og bruk skje/ gaffel og skrap ut kjøttet fra auberginen.

Hakk kjøttet godt ?  grovt ( Eller hvis du har kresne sjeler, bruker du en stav mikser)

Bland de øvrige ingredienser med en gaffel og smak til med salt og pepper.

Salaten må gjerne serveres mens den er lit lun, men er også veldig god kald.

denne kan også brukes sammen med for eksempel focaccia eller tyrkiske kjøttkaker køfte.

#grilltilbehør #salat #aubergine # deilig # nydeligsalat #sommer #grill #kos

Velbekommen ??

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.