Lavkarboloff
Lavkarbo

Lavkarboloff- et kjempegodt alternativ

Lavkarboloff er greit å kunne oppskrift på.  Den kan brukes til så mangt, spesielt om du går på en lavkarbodiett,

eller kanskje har venner som gjør det. Loff brukes til alt fra gryteretter til reker og smørbrød m.m. 

Her skal jeg dele oppskriften på en nydelig lavkarboloff med dere.  Den har ca 3,5 carbs i hver skive. 

Fant oppskriften på en utenlandsk side, har oversatt og bakt den. Håper dere liker den. Den smaker kjempegodt!

 

Oppskrift:

6 eggeplommer

6 eggehviter

2 egg

190 gram mandelmel 

0,8 dl. olje

1 ss bakepulver

smak til med salt

 

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 190 grader.

Skill 6 eggeplommer fra hviten. Ha eggeplommene i en stor bolle, og eggehvitene i en medium bolle.

Ha de to hele eggene i den store bollen sammen med eggeplommene og tilsett olje. Visp dette sammen.

Tilsett mandelmelet, bakepulver og litt salt i eggeplomme blandingen. Rør dette godt sammen til en smidig deig. 

Pisk nå eggehvitene stive. Ha så 1/3 av eggehvitene i røra og rør godt men forsiktig sammen.

Gjør det samme en gang til, med 1/3 av røra. 

Tilslutt tar du den resterende røra og folder forsiktig inn i deigen. Viktig at ikke eggehvitene mister all luften. Derfor er det smart å gjøre dette i omganger.

Smør nå en brødform godt. Ha gjerne bakepapir i bunnen.

Stek loffen i ca 40 minutter til den får en fin gylden farge. 

 

lavkarboloff klar til å settes i ovnen for steking

 

Hvis du tar den ut og banker forsiktig under, vil du høre en hul lyd hvis den er ferdig.

Når loffen er ferdig lar du den ligge i formen i 10 minutter før du heller den ut på en rist til avkjøling. 

La loffen bli kald før du skjærer i den.

 

Lavkarboloff klar til å spises

Enjoy!

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.