epler,  Kaker

Eplepai med vaniljekrem og epler fra hagen <3

Eplepai er noe de fleste liker, ihvertfall hvis den er lunken.

Som jeg har skrevet i tidligere innlegg, så bor jeg i et hus med en deilig hage.

I den hagen har vi forskjellig frukt og bær.

I underetasjen bor min «svigerfar.» Det er stort sett han som ordner og styrer i hagen.

Jeg høster, og lager syltetøy, saft og kaker av det vi høster inn.

Selvfølgelig drypper noe ferdiglaga på han også.

Noen ganger kan det for eksempel ligge epler i trappa opp til oss.

Da tar jeg det som et tegn på at han ønsker kake.

Dette hendte for en ukes tid siden. Da laget jeg eplekake som han fikk.

Tror du ikke det igjen lå epler i trappa her om dagen.

Da måtte jeg bare hive meg rundt å bake igjen da. Denne gangen ble det en deilig eplepai.

Heldigvis liker jeg veldig godt å bake.

Oppskriften fikk jeg på et tupperware party for mange år siden i Bø i Vesterålen.

Paien kan spises både varm og kald. Nydelig god er den <3

Kjempekjekk å lage klar, for så å ta den frem å steke den når det passer seg.

Min sto ustekt i kjøleskapet i to døgnfør jeg stekte den. Like god <3

Sett ovnen på 180 grader. Paien skal stekes i 40-45 minutter.

Det du trenger er:

250 gr marg

250 gr. hvetemel

90 gr melis

Dette smuldres til en deig

2-3  epler

1 pk vaniljekrem ( bruk gjerne ferdig)

 

Fremgangsmåte:

Start med å smuldre deigen. Gjør det gjerne for hånd.

Smør en paiform.

Del deigen i to og kna den ene halvparten utover formen slik at den dekker som på bildet.

Hvis du vil, kan du forsteke paien i 10 minutter, men det er ikke absolutt nødvendig.

Bruk en gaffel å prikk i bunnen på paideigen.

Fyll så pai skallet med epler du har renset og delt opp.

Eplepai fyllt med epler

Deretter fyller du på med vaniljekrem til pai skallet er fullt.

Eplepai med vaniljekrem

Kjevle ut resten av deigen å lag remser som du legger som et gitter over paien.

Jeg fikk litt deig igjen. Den trykket jeg ut noen blomster med å plasserte i hullene.

Eplepai klar til å stekes

Stek paien i ca 45 minutter på 180 grader.

Avkjøl litt før du har melisglasur over, pisker litt krem til å ha ved siden og serverer.

Nyt <3

Bilde av eplepai klar til å serveres

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.