Kaker,  Sjokoladekaker

Minionskake-Slik lager du den enkelt selv! <3

 

Jeg har en kompis som er veldig glad i Minions figurer. Da måtte det bli Minionskake da vi ble invitert i bursdags selskap 🙂

Minions kake kan lages på mange forskjellige måter.

Jeg valgte denne fordi vi ikke var så veldig mange. I tillegg er den enkel å lage.

Ja jeg skjønner at den ikke er så enkel for alle å lage, selv om jeg synes den er enkel.

Men for de som har litt bakekunnskap, så skal det ikke være allverdens vanskelig å få til.

 

Oppskriften jeg brukte, er en saftig sjokoladekake uten smør og egg.

Du hørte riktig, kke la deg skremme av den grunn.

Denne bunnen er utrolig saftig og super god! I og rundt kaken hadde jeg

trøffelkrem med melkesjokolade som visstnok var hans favoritt. Deilig er det <3

Kaken er trekt med marsipan.

Her kan du selvsagt bruke både hjemmelaget MMF eller ferdig kjøpt fondant.

Alt ettersom hva du foretrekker.

Her skal du få oppskriften på sjokoladekaken:

 

Oppskrift på saftig Sjokoladekake som skal bli minionskake:

400 g sukker

375 g mel

55 g kakao

2 ts natron

4,75 dl vann

1,5 dl olje (jeg bruker Vita hjertegod)

1 ts vaniljeekstrakt

2 ts eddik

 

Framgangsmåte:

 Forhåndsvarm ovnen til 160 grader.

Oppskriften er til en 23 cm form..

Stekes i vel 1 time, ( noen ganger enda lenger) Sjekk jevnlig mot slutten med en stekepinne om den er klar.

Bland alt det tørre og tilsett alt det våte.

Bruk så håndmikseren til det ikke er klumper.

 

Ingredienser til minionskake

 

Kle en form med bakepapir. Lurt å smøre formen først, da sitter bakepapiret bedre.

Ha så røren oppi formen. Stek på 160 grader i vel en time.

 

Minionskake klar til å stekes

 

Kaken er nå ferdig stekt.

 

Minionskake ferdigstekt

 

La kaken avkjøle seg på rist til den blir kald. Del den i 3 eller 4 lag.

Fyll hvert lag med melkesjokoladekrem. Sett den i kjøleskapet og avkjøl!

 

 

Smør nå hele kaken med kremen til den blir glatt og fin og har fått jevne kanter.

Bruk gjerne en kakespatel eller lignende for å få bene kanter.

Sett nå kaken igjen i kjøleskapet for avkjøling i ca 30 minutter.

 

Minionskake under pynting

Marsipanlokk og pynt:

Tid for å kjevle ut marsipanlokk. Bruk et bakeunderlag.  ( jeg bruker tupperware sitt) .

Kjevle marsipanen godt utover så du ser den vil dekke kaken med god margin.

Legg så hele underlaget over kaken og dra det forsiktig bort. Fordel lokket jevnt utover kaken og ned langs sidene.

Skjær bort det som blir til overs.

Pynten kan du lage flere dager i forveien.

Du trenger 4 sirkler som passer inn i hverandre.

Enten kan du kjøpe kakeutstyr som passer til dette, eller du kan gå på leting i kjøkkenet ditt å finne selv.

Alt fra lokk, eggeglass, tipp til sprøytepose, lokk til penn.

Trykk ut ringer inni hverandre slik som på bildet.

Ha gjerne en liten hvit prikk i det sorte på øyet for å få litt liv i det.

Håret lager du av en klump marsipan som du triller i hånden din.

Lag den oval og trykk ned slik at hår tustene blir litt flatere.

Munnen lager du ved å kjevle ut marsipan og skjærer ut for hånd.

Det samme med brille remsene.

Nederst på kaken har jeg laget remser  av turkis farge som jeg har rundt.

Jeg har små silikonformer med minions som jeg la marsipan i, og trykte ut små figurer.

Disse hang jeg litt her og der. Dette er ikke nødvendig.

 

 

Denne minionskake ble veldig godt mottatt og alle syntes den smakte kjempegodt 🙂

Denne kaken er enkel å lage. Trenger ikke masse utstyr og super skills for å klare.

Lykke til 🙂

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram