Kjøtt,  Oksekjøtt gryter

Chili Con Carne med høyrygg, sterk og fantastisk god.

Chili con carne med høyrygg, virkelig verdt det om du er glad i sterk mat.

Navnet chili con carne betyr, chili med kjøtt. det finnes utallige varianter av denne retten.

Den kan brukes med kjøttdeig, høyrygg, bønner eller uten.

Den kan til og med lages vegetarisk, men da kalles den for chili sin carne.

Chili uten kjøtt. Har du litt tid, skal du få den ultimate oppskriften her med høyrygg.

Jeg kan love deg en ting, huset ditt kommer til å dufte så deilig at naboene blir misunnelig 😉

Til denne retten bruker jeg 4 forskjellige sorter chili.

Heldigvis har nå mega og meny kommet ut med de nye tørkede chiliene nedenfor.

Tidligere var det nesten håpløst å få tak i disse typene i Norge.

Chili con carne sier seg egentlig selv. Den er ment på å være sterk.

Men klart, det er mulig å kutte noe ned på chiliene også slik at det ikke blir fullt så sterkt.

Dette er min oppskrift:

4-5 ss nøytral olje

1 stor løk i tynne skiver

5 hvitløksfedd, grovhakket

1 pose Chili ancho

1 pose Chili Chipotle Moritta

1 pose Chili Guajillo

2 store lange, røde paprika, skåret i store biter

1 grønn chili, grovhakket

1 boks knuste tomater

4 ss tomatpuré

1 ts salt

1 ts kvernet pepper

1 ts malt spisskummen

1 ss tørket oregano

5 dl kyllingkraft eller 5 dl vann og 2 buljongterninger

1 ts timian

10 stk tørkede aprikos

1 boks kidney bønner

3 små biter eller 1-2ss  revet mørk sjokolade. Jo mørkere, jo bedre.

Jeg bruker sjokolade med 85% kakaoinnhold. Sjokoladen gir en fantastisk flott farge til retten.

Ca 1 kg høyrygg av okse. I et stykke.

 

Fremgangsmåte:

Start med å frese chiliene på tørr stekepanne til du kjenner en deilig aroma.

Forskjellige typer chili til chili con carne med høyrygg

Legg dem så i en bolle med lunket vann i ca 15 minutter.

Hakk opp grønnsakene..

Ha alt over i gryta : Kraft, boksetomater, tomatpurè, krydder, grønnsaker, chili. NB: Vent med kidneybønnene.

Legg det store kjøttstykket godt nedi gryta sammen med alt det andre.

Legg i sjokoladebitene og aprikosen.

Sett inn i ovnen på 175 grader i ca 4 timer.

Om du vil kan du sette temperaturen på 200 grader siste 30-60 minuttene for å få det raskere ferdig.

Ved slow cooking setter du ovnen på 150 grader i 4 timer.

Skru deretter ned til 120 grader i 2 timer. = 6 timer.

Kjøttet skal bli så mørt at du skal ta to gafler å rive det fra hverandre i gryta før servering.

Når det er ca 20 minutter igjen, har du bønnene i.

chili con carne med høyrygg i gryta under steking

Chili con carne med høyrygg er nå klar for servering. Det dufter himmelsk og smaker himmelsk <3

Sterk og god <3

Velbekomme og god helg!

Chili con carne med høyrygg, klar til å serveres

Hei, jeg heter Linda Isabelle og bor i Oslo sammen med min samboer. Jeg må vel innrømme at jeg er over middels interessert i mat og matlaging, og synes det er kjempespennende å prøve ut nye oppskrifter og kreasjoner. I tillegg elsker jeg og min samboer å reise, hvor vi opplever andre kulturer, smaker på lokal mat og drikke. Det er nettopp det denne bloggen handler om, mat og opplevelser. Håper du finner noen spennende oppskrifter du har lyst å prøve. Del dem gjerne med dine venner. Ha en super dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. 

Follow by Email
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram